Restonomi (ylempi AMK), Ruokaketjun kehittäminen, 90 op
> Katso mitä opintoja koulutus sisältääSuuntautumisvaihtoehdot
Ruokaketjun kehittämineen - ohjelmassa ei ole varsinaista suuntautumisvalintaa. Restonomipohjaiset opiskelijat opiskelevat yhdessä agrologi- ja elintarvikeinsinööripohjaisten opiskelijoiden kanssa, mutta voivat valinnoillaan suunnata opintojaan pohjakoulutuksensa mukaisesti erityisesti ravitsemusosaamiseen ja asiakaskeskeisyyteen ruokaketjussa.
Tutkinto, tutkintonimike ja sen tuottama kelpoisuus
Ruokaketjun kehittämisen ylempi amk- tutkinto on työelämälähtöinen tutkinto. Sen tavoitteena on tuottaa korkeatasoinen osaaminen, jossa yhdistyvät alan teoreettinen hallinta työelämässä hankittuun kokemukseen. Tutkinto tuottaa saman kelpoisuuden kuin ylempi korkeakoulututkinto.
Restonomi (ylempiAMK)
Tutkinnon taso
Koulutusohjelma johtaa ylempään ammattikorkeakoulututkintoon, joka on toisen syklin master-tason tutkinto tutkinto eurooppalaisella korkeakoulualueella (EHEA = European Higher Education Area). Eurooppalaisen viitekehyksen (EQF = European Qualifications Framework) ja kansallisen viitekehyksen (NQF = National Qualifications Framework) kahdeksanportaisessa luokituksessa tutkinto edustaa tasoa 7.
Valintaperusteet
Löytyvät koulutusohjelman tiedoista hakijan oppaasta sekä SeAMKin verkkosivuilta osoitteesta www.seamk.fi/hakeminen
Ahot-menettelyt
Ahot-menettelyssä noudatetaan SeAMK:n yleistä ohjeistusta.
Tutkintovaatimukset ja -säännökset
Löytyvät Seinäjoen ammattikorkeakoulun tutkintosäännöstä.
Pedagogiset toimintamallit
Opinnoissa sovelletaan konstruktiivista oppimiskäsitystä. Opettaja toimii ohjaajana ja valmentajana joka johtaa opiskelijan löytämään lähiopetuksen yhteydessä oppimissisältöihin teoriataustaa ja yhdistämään sen työelämän kokemuksiin. Työkaluina tässä ongelmakeskeisessä opiskelussa ovat esseet, harjoitustyöt ja työelämän ongelmiin pohjautuvat suunnitelmat. Oppimisen välttämätön edellytys on kaikissa tilanteissa aktiivinen opiskelija ja toimivat vuorovaikutussuhteet opiskelijan ja ohjaajan välillä
Koulutusohjelman kuvaus ja osaamisalueet
Ruokaketjun kehittämien opinnoissa on laajan valikoiman opintoja menetelmä- ja toimintaympäristön analysointiopinnoista ruokaketjun liiketoimintaosaamiseen, prosessiosaamiseen, ravitsemusosaamiseen ja markkinointiosaamiseen. Restonomipohjaiset opiskelijat keskittyvät erityisesti ravitsemukseen, markkinointiin ja asiakkuusosaamiseen. Opinnäytetyöllä ja valinnaisilla opinnoilla voit syventää osaamistasi haluamallesi alueelle.
Ammatillinen osaamisprofiili
Koulutus antaa valmiuden toimia ruokaketjua palvelevissa yrityksissä ja organisaatioissa erilaisissa asiantuntija- ja johtotehtävissä.
Kansainvälisyys tutkinto-ohjelmassa
Opintojaksoilla on englanninkielistä oppimateriaalia. Kaksi opintojaksoa opiskellaan englanniksi.
Jatko-opintokelpoisuus
Tutkinto antaa kelpoisuuden tieteellisiin jatko-opintoihin.
Opintojen rakenne
Opinnot koostuvat kaikille yhteisistä ja pakollisista opinnoista (15 op) ja ammatillisista syventävistä opinnoita, joita restonomeilla on 45 op. Opintojakso-opinnot toteutuvat suurimmaksi osaksi kolmannen vuoden jouluun mennessä. Tämän lisäksi jo opintojen alkuvaiheessa aloitetaan 30 op:n laajuisen opinnäytteen suunnitteleminen ja tekeminen.
Suoritusta ja arviointia koskevat säädökset
Löytyvät ammattikorkeakoulun tutkintosäännöstä.
Valmistumisen edellytykset
Löytyvät ammattikorkeakoulun tutkintosäännöstä ja intrassa olevista valmistumista koskevista ohjeista.
Opiskelumuoto
Koulutus järjestetään monimuoto-opetuksena, mikä mahdollistaa opiskelun työn ohessa. Lähiopetusta on torstaisin ja perjantaisin (perjantaisin ja lauantaisin) 3 - 4 viikon välein syyskuusta toukokuun loppuun.
Yhteyshenkilöt
Tutkintopäällikkö (YAMK)
Jussi Esala, 040 830 7473, jussi.esala(at)seamk.fi
Opiskelijapalvelut
Kirsi Fors, 020 124 5704 / 040 680 7156, kirsi.fors(at)seamk.fi