Seinäjoen ammattikorkeakoulu |
Opetussuunnitelma |
Koulutusohjelma |
---|
RUOKAPAL Restonomi (ylempi AMK), Ruokaketjun kehittäminen |
 |
Vuositeemat |
Kompetenssit |
YY1 Oppimisen taidot |
- osaa monipuolisesti ja tavoitteellisesti arvioida ja kehittää asiantuntijuuttaan - osaa hankkia, käsitellä, tuottaa ja arvioida tietoa kriittisesti ja eri alojen näkökulmista - kykenee ottamaan vastuuta yhteisön tavoitteellisesta oppimisesta |
YY2 Eettinen osaaminen |
- kykenee ottamaan vastuuta yhteisön toiminnasta ja sen seurauksista - osaa soveltaa alansa ammattieettisiä periaatteita asiantuntijana ja työelämän kehittäjänä - osaa tehdä ratkaisuja ottaen huomioon yksilön ja yhteisön näkökulmat - osaa edistää tasa-arvoisuuden periaatteiden toteutumista työyhteisössä - osaa edistää kestävän kehityksen periaatteiden ja yhteiskuntavastuun toteutumista - kykenee johtamaan yhteiskunnallisesti vaikuttavaa toimintaa eettisiin arvoihin perustuen |
YY3 Työyhteisöosaaminen |
- osaa kehittää työyhteisön toimintaa ja työhyvinvointia - osaa kehittää työelämän monialaista viestintää ja vuorovaikutusta - osaa soveltaa tieto- ja viestintätekniikkaa tehtävissään - osaa luoda verkostoja ja kumppanuuksia - osaa johtaa ja uudistaa toimintaa monimutkaisissa ja ennakoimattomissa toimintaympäristöissä - kykenee toimimaan vaativissa asiantuntijatehtävissä, johtamistehtävissä tai yrittäjänä |
YY4 Innovaatio-osaaminen |
- osaa tuottaa uutta tietoa ja uudistaa toimintatapoja yhdistäen eri alojen osaamista - osaa johtaa projekteja - osaa johtaa tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiohankkeita sekä hallitsee tutkimus- ja kehitystoiminnan menetelmiä - osaa kehittää asiakaslähtöistä, kestävää ja taloudellisesti kannattavaa toimintaa |
YY5 Kansainvälistymisosaaminen |
- kykenee kansainväliseen viestintään työtehtävissään ja toiminnan kehittämisessä - osaa toimia kansainvälisissä toimintaympäristöissä - osaa ennakoida kansainvälisyyskehityksen vaikutuksia ja mahdollisuuksia omalla ammattialallaan |
YY6 Yrittäjyysosaaminen |
- ymmärtää yrityksen toiminnan ja liiketoimintaympäristön vuorovaikutuksen sekä omaksuu yrittäjyyden ja yrittäjämäisen tavan toimia - ymmärtää kannattavan yritystoiminnan perusteet ja osaa analysoida yrityksen toimintaa ja riskejä |
YY7 Laadunhallintaosaaminen |
- opiskelija tuntee alalle tyypilliset laatujärjestelmät - opiskelija ymmärtää laatuajattelun ja laatujärjestelmien vaatimukset |
261 Tutkimuksellinen kehittämisosaaminen |
- Osaa suunnitella, organisoida ja kehittää omaa toimintaansa - Osaa toimia työssään tutkivalla ja kehittävällä työotteella - Hallitsee tutkimus- ja kehittämismenetelmiä työelämässä tarvittavassa määrin - Osaa analysoida tutkimus- ja kehittämistoiminnan tuloksia, arvioida niiden merkittävyyttä ja viestiä niistä asiantuntijana |
267 Prosessien hallinta |
- osaa arvioida prosessoitavien materiaalien asettamia erityisvaatimuksia bio- ja elintarvikeprosesseille - osaa analysoida ja kehittää yrityksen prosesseja |
268 Strategiaosaaminen |
- kykenee ennakoimaan ja analysoimaan kansallisen ja kansainvälisen toimintaympäristön muutoksia. - hallitsee organisaationsa tai yrityksensä tavoitteiden, ydinosaamisen ja strategioiden määrittelyn sekä niiden mukaisen johtamisen. |
269 Matkailu- ja palveluliiketoiminnan osaaminen |
- osaa analysoida ja arvioida palvelujen asiakas- ja käyttäjälähtöisyyttä - osaa analysoida, arvioida ja kehittää palvelujärjestelmiä ja palveluprosesseja - osaa ennakoida palvelukulttuurin muutostarpeita uusimman tutkimustiedon perusteella ja kehittää sitä proaktiivisesti - tuottaa alalleen sovellettavissa olevaa uutta tietoa, kehittää käsitteistöä ja toimintatapoja - kykenee ottamaan vastuuta oman alansa ja alueensa kilpailukyvyn ja hyvinvoinnin kehittämisestä. |
270 Ravitsemusosaaminen |
- hallitsee keskeiset ravitsemusta koskevat suositukset ja niiden soveltamisen - osaa analysoida, arvioida ja kehittää palveluita ja alaa ravitsemuslaadun ja terveyden edistämisen näkökulmasta |