Saksan kertauskurssi

Rakennetyyppi: Opintojakso
Koodi: LTVAKISA101
Tyyppi: Valinnainen
Taso: AMK
Laajuus: 3.0 op
Vastuuopettaja: Stenbacka Tuula
Opettajatiimi: Stenbacka Tuula
Opetuskieli: Suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija oppii käytännön tilanteiden perussanaston ja laajemman peruskieliopin. Opiskelija ymmärtää selkeää puhetta ja helpohkoja tekstejä. Hänen sanavarastonsa laajenee ja han osaa käyttää työelämän viestintätilanteissa tarvittavia ilmaisuja sekä kirjallisesti että suullisesti.

Opiskelijan työmäärä

kontaktiopetus 36 h
itsenäinen opiskelu 45 h

Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot

lukion lyhyt oppimäärä tai vastaavat tiedot/
Saksa 1-3

Sisältö

Perusrakenteiden kertausta; verbioppiin, sijamuotoihin, pronomineihin ja adjektiiveihin liittyviä kertaavia harjoituksia.
Yleiskieltä ja liiketalouden perussanastoa harjaannuttavat tekstit, puhe- ja kuunteluharjoitukset, kirjoitelmat

Opiskelumateriaali

Ilmoitetaan opintojakson alkaessa

Opetusmuoto / Opetusmenetelmät

kirjalliset harjoitukset, parityöskentely, itsenäinen opiskelu

Arviointikriteerit

1: Opiskelija selviää avustetusti joistain arkipäivän puhetilanteista. Ääntämisessä on puutteita. Opiskelija ymmärtää vähän tai jonkin verran hidasta ja selkeää puhuttua kieltä ja kirjoitetusta tekstistä tunnistaa tekstin teeman ja yksittäisiä ilmaisuja. Opiskelija osaa kirjoittaa ja lukea yksinkertaista tekstiä, mutta virheet haittaavat ymmärrettävyyttä.
3: Opiskelija selviää itsenäisesti arkipäivän puhetilanteista, virheet eivät häiritse ymmärtämistä. Ääntäminen on pääosin ymmärrettävää. Opiskelija ymmärtää pääkohdat hitaasta ja selkeästi puhutusta kielestä sekä helpohkosta tekstistä. Opiskelija osaa kirjoittaa pääosin ymmärrettäviä tekstejä, vaikka tekeekin jonkin verran virheitä.

5: Opiskelija viestii aktiivisesti, itsenäisesti ja ymmärrettävästi arkipäivän puhetilanteissa. Ääntäminen on kohdekielenomaista. Opiskelija ymmärtää normaalitempoista puhuttua kieltä ja helpohkon kirjoitetun tekstin sisällön. Opiskelija osaa kirjoittaa ymmärrettäviä tekstejä, joissa saattaa olla vähäisiä virheitä.

Arviointimenetelmät

aktiivinen osallistuminen harjoituksiin
suullisten ja kirjallisten harjoitusten tekeminen hyväksytysti
kirjallinen tentti

Harjoittelu

Ei ole.

Takaisin