Tilatason suunnittelun perusteet

Rakennetyyppi: Opintojakso
Koodi: KA01CMYT01
Tyyppi: Valinnainen
Taso: AMK
Laajuus: 10.0 op
Vastuuopettaja: Kallio, Eliisa (Lehtori)
Opettajatiimi: Rönkä, Teija ; Harmanen, Heikki ; Törmä, Juhani
Opetuskieli: Suomi

Opinnon toteutukset, suunniteltu opiskeluvuosi ja lukukausi

Opetussuunnitelma  Lukukausi  Laajuus  Kauden alkupvm.  Kauden loppupvm.
MAELINK-2014   3-S   10.0   2016-08-01   2016-12-31  
MAELINK-2015   3-S   10.0   2017-08-01   2017-12-31  
MAELINK-2016   3-S   10.0   2018-08-01   2018-12-31  

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa kerätä tiedot maatalousyrityksen tuotannollisesta ja taloudellisesta tilanteesta, analysoida tilanteen ja tehdä perustellun suunnitelman tuotannon kehittämisestä. Opiskelija ymmärtää tuotannon suunnittelun pääperiaatteet pyrittäessä parhaaseen mahdolliseen taloudelliseen tulokseen. Hän oppii tuotannon suunnittelun katetuottomenetelmän mukaisena

Opiskelijan työmäärä

Työmäärä yhteensä 270 h
- mistä työjärjestyksessä noin 100 h
- mistä itsenäistä opiskelua noin 170 h

Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot

Yhteiset ammattiopinnot ja maatilaharjoittelu.

Sisältö

Maatalousyrityksen liikkeenjohto; yrittäminen, yrittäjyys ja yrittäjänä toimiminen; tiedonhankinta ja tiedon analysointi; katetuottomenetelmän mukainen tuotannon suunnittelu; tuotantovaihtoehtojen, liiketulosten ja maksuvalmiuden määrittäminen

Opiskelumateriaali

Ryhänen, Sipiläinen & Latukka 2009. Maatalousyrityksen johtaminen ja tuotannon suunnittelu.; Ryhänen & Viitala 2012. Katetuottomenetelmän mukainen taloussuunnitelma

Opetusmuoto / Opetusmenetelmät

Yhteistoiminnallinen oppiminen. Kontaktiopetus (luennot, ryhmäkeskustelut ja palautteet) 40 %; Opiskelijoiden omatoiminen työskentely 60 %

Arviointikriteerit

1. Opiskelijalla on vähäinen käsitys markkinatalouden sääntöjen, tuotantoympäristön ja yrittäjyyden vaikutuksista tilan tuotannon suunnitteluun. Laskelmat ja tulosten yhdistäminen ja ymmärtäminen vaatii runsaasti ohjausta. Opiskelija ei noudata sovittuja aikatauluja.
3. Opiskelija ymmärtää markkinatalouden sääntöjen, tuotantoympäristön ja yrittäjyyden merkityksen tilan tuotannon suunnittelussa. Hän osaa laskea melko itsenäisesti ja osaa yhdistää laskelmat ja ymmärtää eri tekijöiden merkityksen tilakokonaisuudessa. Opiskelija noudattaa sovittuja aikatauluja.
5. Opiskelija osaa soveltaa markkinatalouden sääntöjä, toimintaympäristön mahdollisuuksia ja yrittäjyysosaamista tilan tuotannon suunnittelussa ja ymmärtää niiden merkityksen. Hän hallitsee suunnittelun logiikan ja osaa laskea. Opiskelija noudattaa sovittuja aikatauluja

Arviointimenetelmät

Osallistuminen yhteisiin ohjaustilaisuuksiin ja palautekeskusteluihin sekä tehtävän hyväksytty suorittaminen

Harjoittelu

Ei ole.

Takaisin