Siipikarjatuotanto ja terveydenhoito

Rakennetyyppi: Opintojakso
Koodi: KA01CMATU10
Taso: AMK
Laajuus: 5.0 op
Vastuuopettaja: Palander, Samu
Opettajatiimi: Palander, Samu
Opetuskieli: Suomi

Opinnon toteutukset, suunniteltu opiskeluvuosi ja lukukausi

Opetussuunnitelma  Lukukausi  Laajuus  Kauden alkupvm.  Kauden loppupvm.
MAELINK-2013   3-K   5.0   2016-01-01   2016-07-31  

Osaamistavoitteet

Kokonaisvaltainen perehtyminen siipikarjatalouteen merkitykseltään lisääntyvänä tuotannonalana sekä siipikarjan hoitoon; valmius toimia alan yrittäjänä tai alaan liittyvissä työtehtävissä.

Opiskelijan työmäärä

Työmäärä yhteensä: 135 h
- mistä työjärjestyksessä olevaa opiskelua: 60 h
- mistä itsenäistä opiskelua: 75 h

Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot

Yhteiset kotieläintuotannon opinnot

Sisältö

Munivien kanojen, poikasten ja lihasiipikarjan tuotanto, ravitsemus, ruokinta ja hoito, siipikarjan lisääntyminen ja haudontatekniikka. Siipikarjan tuotantoympäristön, terveydenhoidon ja hyvinvoinnin ajankohtaiset erityiskysymykset, osin kiinnostuksen ja suuntautumisen mukaan.

Opiskelumateriaali

Harrinkari, T. & Raukola, I. 2009. Siipikarjatuotanto elinkeinona. Helsinki: Opetushallitus
Saatavuus: http://tiny.cc/1fxgkx

Leeson, S. & Summers, J. 2005. Commercial poultry nutrition. Guelph: University Books
Saatavuus: http://tiny.cc/ngxgkx

Luennoilla esille tuleva materiaali

Opetusmuoto / Opetusmenetelmät

Luennot ja keskustelut, ongelmanratkaisu-, tiedonhankinta ja raportointitehtävät sekä kirjallisuuteen perehtyminen.

Arviointikriteerit

Hyväksyttävä taso: Opiskelija pystyy vastaamaan eri siipikarjaryhmien ruokinnan, hoidon ja ennaltaehkäisevän terveydenhoidon suunnittelusta ja toteuttamisesta sekä pystyy osallistumaan ammattimaiseen keskusteluun siipikarjatalouden asioista

Arviointimenetelmät

Aktiivinen osallistuminen, tehtävät, kirjallinen kuulustelu

Takaisin