Talousviestintä

Rakennetyyppi: Opintojakso
Koodi: LTVVO106
Tyyppi: Vapaasti valittava
Taso: AMK
Laajuus: 2.0 op
Vastuuopettaja: Råtts, Saija
Opettajatiimi: Råtts, Saija
Opetuskieli: Suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa tunnistaa osakeyhtiön ja pörssiyrityksen talousviestinnän erityispiirteet. Opiskelija osaa tuottaa talousviestinnän näkökulmasta erilaisia tekstejä, analysoida niiden sisältöjä ja laatia suullisia esityksiä niiden pohjalta.

Opiskelijan työmäärä

Työmäärä yhteensä: 54 h, josta
verkko-opiskelua ja tehtäviä noin 30 h
itsenäinen opiskelu 20 h

Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot

1. vuoden viestinnän opinnot

Sisältö

- Arvopaperimarkkinalaki talousviestinnän tukena
- Osake- ja pörssiyrityksen viestinnän erityispiirteet
- Talouselämän viestintä
- Sijoittajaviestintä
- Vuosikertomus ja taloudelliset raportit
- Corporate governance

Opiskelumateriaali

Luennoitsijan ilmoittama materiaali.

Opetusmuoto / Opetusmenetelmät

Verkko-opiskelu

Arviointikriteerit

1: Opiskelija osallistuminen ei ole kovin aktiivista verkkokeskusteluissa. Opiskelija osaa ottaa kantaa/vastaa verkossa luennoitsijan esittämiin kysymyksiin mutta hän ei kykene selkeästi osoittamaan kykyään tunnistaa talouselämän viestinnän erityispiirteitä yritysviestinnässä eikä perehtyneisyyttään käsitteisiin taikka taustamateriaaleihin. Opiskelija osaa viestiä lähettäjälähtöisesti. Opiskelija tuottaa talouselämän lähtökohdista tekstiä mutta tekstin rakenne on hajanainen ja epälooginen ja argumentointi on yksipuolista ja niukkaa. Havainnollistaminen on suppeaa ja epätarkoituksenmukaista.

3:Opiskelija osallistuu aktiivisesti verkkokeskusteluihin ja ottaa kantaa/vastaa siellä luennoitsijan esittämiin kysymyksiin tuoden esiin myös kykynsä tunnistaa talouselämän viestinnän erityispiirteet yritysviestinnässä sekä perehtyneisyyden käsitteisiin sekä taustamateriaaleihin. Viestinnän vuorovaikutus on melko taitavaa. Opiskelija tuottaa talouselämän lähtökohdista tekstiä ja tekstin rakenne noudattaa pääsääntöisesti tekstilajille ominaista rakennetta; teksti on loogista, selkeää ja sidosteista ja argumentointi on monipuolista ja eri näkökulmia huomioon ottavaa ja vakuuttavaa. Havainnollistaminen on tarkoituksenmukaista.

5: Opiskelija osallistuu erittäin aktiivisesti verkkokeskusteluihin ja ottaa kantaa/vastaa siellä luennoitsijan esittämiin kysymyksiin tuoden esiin myös kykynsä tunnistaa talouselämän viestinnän erityispiirteet yritysviestinnässä sekä perehtyneisyyden käsitteisiin sekä taustamateriaaleihin. Viestinnän vuorovaikutus on erittäin taitavaa. Opiskelija tuottaa talouselämän lähtökohdista tekstiä ja tekstin rakenne noudattaa tekstilajille ominaista rakennetta; teksti on loogista, selkeää ja sidosteista ja argumentointi on monipuolista ja eri näkökulmia huomioon ottavaa ja vakuuttavaa. Havainnollistaminen on tarkoituksenmukaista, tehokasta ja harkittua ja kohderyhmän huomioon ottavaa.

Arviointimenetelmät

Aktiivinen osallistuminen verkkokeskusteluihin sekä verkkotehtävät ja verkko-opiskelu.

Harjoittelu

Ei harjoittelua.

Lisätietoja

Opintojakso on virtuaalinen. Ryhmäkoko maksimissaan 25 opiskelijaa.

Takaisin