Sianlihantuotanto ja sikatilan terveydenhoito

Rakennetyyppi: Opintojakso
Koodi: KA01CMATU09
Taso: AMK
Laajuus: 5.0 op
Vastuuopettaja: Palander, Samu
Opettajatiimi: Palander, Samu ; Kalliomäki, Taina
Opetuskieli: Suomi

Opinnon toteutukset, suunniteltu opiskeluvuosi ja lukukausi

Opetussuunnitelma  Lukukausi  Laajuus  Kauden alkupvm.  Kauden loppupvm.
MAELINK-2013   4-S   5.0   2016-08-01   2016-12-31  

Osaamistavoitteet

Kokonaisvaltainen perehtyminen sianlihan- ja/tai porsastuotantoa harjoittavan tilan toimintaan liittyviin aihealueisiin ja valmius toimia alan yrittäjänä tai neuvontatehtävissä.

Opiskelijan työmäärä

Työmäärä yhteensä: 135 h
- mistä työjärjestyksessä olevaa opiskelua: 60 h
- mistä itsenäistä opiskelua: 75 h

Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot

Yhteiset kotieläintuotannon opinnot

Sisältö

Ajankohtaiset sikojen ravitsemuksen ja hoidon erityiskysymykset, jalostussuunnittelu, ennaltaehkäisevä terveydenhoito ja sen suunnittelu.

Opiskelumateriaali

Ajankohtaista alalta julkaistua kirjallisuutta ja ammattilehtiartikkeleita opiskelijoiden oman kiinnostuksen ja tiedonhaun perusteella

Opetusmuoto / Opetusmenetelmät

Luennot ja keskustelut, ongelmanratkaisu-, tiedonhankinta ja raportointitehtävät sekä kirjallisuuteen perehtyminen

Arviointikriteerit

Hyväksytty taso: Opiskelija osaa laatia eri sikaryhmien ruokintasuunnitelmia annettujen ja itse valitsemiensa rehuvaihtoehtojen perusteella, osaa perustellusti tehdä tilatason jalostusvalintaa ja terveydenhuollon suunnittelua eri tilanteissa sekä pystyy osallistumaan ammattimaiseen keskusteluun sikataloudesta.

Arviointimenetelmät

Aktiivinen osallistuminen, tehtävät, kirjallinen ja suullinen loppukuulustelu

Takaisin