Ravitsemustiede

Rakennetyyppi: Opintojakso
Koodi: KG09AIHE320
Tyyppi: Pakollinen
Taso: AMK
Laajuus: 1.5 op
Vastuuopettaja: Palo, Raija
Opetuskieli: Suomi

Opinnon toteutukset, suunniteltu opiskeluvuosi ja lukukausi

Opetussuunnitelma  Lukukausi  Laajuus  Kauden alkupvm.  Kauden loppupvm.
HOITOTYO-2013SH   1-K   1.5   2014-01-02   2014-07-31  
HOITOTYO-2013TH   1-K   1.5   2015-01-02   2015-07-31  
SH-2014   1-K   1.5   2015-01-02   2015-07-31  
TH-2014   1-K   1.5   2016-01-01   2016-07-31  

Osaamistavoitteet

TERVEYDEN EDISTÄMISOSAAMINEN SEKÄ OHJAUS- JA OPETUSOSAAMINEN

Opiskelija osaa selvittää ja perustella keskeisimpien kansansairauksien ravitsemishoidon. Opiskelija osaa suunnitella, toteuttaa ja arvioida keskeisimpiä erityisruokavalioita. Opiskelija tuntee sairaalaruokasuosituksen sisällön.

Opiskelijan työmäärä

Ilmoitetaan opintojakson alussa.

Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot

Edeltäviä opintoja ei tarvita.

Sisältö

Sairaalaruokasuositus; Keskeisimpien kansansairauksien ruokavaliosuositukset; Muut erityisruokavaliot

Opiskelumateriaali

Haglund, B. et al. 2001. Ihmisen ravitsemus. 6. p. tai uudempi p. WSOY. (sov. osin.)
Saatavuus:
http://tiny.cc/ecvnlx
http://tiny.cc/0cvnlx

Opetusmuoto / Opetusmenetelmät

Luento, itsenäinen opiskelu

Arviointikriteerit

Hyväksytty -arvosana

Opiskelija
- osaa selvittää ja perustella keskeisimpien kansansairauksien ravitsemishoidon
- osaa suunnitella, toteuttaa ja arvioida keskeisimpiä erityisruokavalioita
- tuntee sairaalaruokasuosituksen sisällön

Arviointimenetelmät

Aktiivinen osallistuminen, koe

Takaisin