Tuotannon seuranta ja laadunhallinta

Rakennetyyppi: Opintojakso
Koodi: KA01BKOTU12
Tyyppi: Pakollinen
Taso: AMK
Laajuus: 5.0 op
Vastuuopettaja: Rönkä, Teija
Opettajatiimi: Rönkä, Teija ; Palander, Samu ; Kalliomäki, Taina
Opetuskieli: Suomi

Opinnon toteutukset, suunniteltu opiskeluvuosi ja lukukausi

Opetussuunnitelma  Lukukausi  Laajuus  Kauden alkupvm.  Kauden loppupvm.
MAELINK-2013   2-K   5.0   2015-01-02   2015-07-31  
MAELINK-2014   2-K   5.0   2016-01-01   2016-07-31  
MAELINK-2015   2-K   5.0   2017-01-01   2017-07-31  
MAELINK-2016   2-K   5.0   2018-01-01   2018-07-31  

Osaamistavoitteet

Opiskelija tuntee keskeiset lakisääteiset ja tuotannon kehittämistä varten tarvittavat muistiinpanot. Hän osaa etsiä muistiinpanoista tietoa ja tietää, mihin niitä hyödynnetään. Hän osaa tulkita tuotantoa kuvaavien raporttien sisältämiä tunnuslukuja. Hän tuntee tuotantoeläinten terveydenhuollon tavoitteet ja seurantatavat. Opiskelija osaa selittää kotieläintuotannon ja terveydenhuollon perusyhteydet tuotteiden laatuun ja elintarviketurvallisuuteen.

Opiskelijan työmäärä

Työjärjestyksessä oleva opetus 60 h ja itsenäinen opiskelu 73 h. Monimuotokoulutuksessa työjärjestyksessä oleva opetus 35 h ja itsenäinen opiskelu 98 h.

Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot

Johdanto maatalouteen.

Sisältö

Kirjanpito, muistiinpanot ja tiedonkeruu kotieläintiloilla, tuotantoeläinten terveydenhuollon organisointi, seurantajärjestelmät ja tavoitteet, tuotannosta kertovat raportit ja niiden sisältämien tunnuslukujen tulkinta, kotieläintuotteiden laatuvaatimukset ja hinnoitteluperusteet.

Opiskelumateriaali

Opettajien osoittama materiaali.

Opetusmuoto / Opetusmenetelmät

Luennot ja oppimistehtävät.

Arviointikriteerit

Taso 1: Opiskelija osaa luetella keskeiset kirjanpitovelvoitteet ja tietojenkeruutavat kotieläintiloilla. Hän osaa määritellä tuotantoeläinten terveydenhuollon keskeiset tavoitteet sekä tärkeimmät elintarviketurvallisuuteen ja kotieläintuotteiden laatuun vaikuttavat tekijät.
Taso 3: Opiskelija osaa laatia keskeiset muistiinpanot tuotannonseurantaa, eläinten terveydenhuoltoa ja elintarviketurvallisuuden varmistamista varten. Hän osaa selittää kotieläintuotannon ja elintarviketurvallisuuden väliset perusyhteydet. Hän osaa tulkita raporttien ja suunnitelmien sisältämiä tunnuslukuja.
Taso 5: Opiskelija osaa selittää, miten kotieläintiloilta kerättäviä tietoja ja niiden perusteella laadittuja raportteja ja suunnitelmia hyödynnetään eri tarkoituksiin. Hän osaa analysoida raporttien ja suunnitelmien tunnuslukuja sekä soveltaa tietoja tuotannonsuunnitteluun.

Arviointimenetelmät

Aktiivinen osallistuminen, tentti ja hyväksytyt oppimistehtävät.

Takaisin