Viljateknologia 1

Rakennetyyppi: Opintojakso
Koodi: KC03CE60190
Tyyppi: Valinnainen
Taso: AMK
Laajuus: 5.0 op
Vastuuopettaja: Ojala, Elina (Lehtori)
Opetuskieli: Suomi

Opinnon toteutukset, suunniteltu opiskeluvuosi ja lukukausi

Opetussuunnitelma  Lukukausi  Laajuus  Kauden alkupvm.  Kauden loppupvm.
BIOEL-2013   3-S   5.0   2015-08-01   2015-12-31  
BIOEL-2014   3-S   5.0   2016-08-01   2016-12-31  

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- osaa määritellä eri viljalajit
- osaa tunnistaa viljan erityispiirteet raaka-aineena ja niiden eri komponenttien hyödyntämismahdollisuudet
- osaa arvioida viljan laatuun vaikuttavia tekijöitä
- osaa määritellä viljatuotteiden valmistusprosessit ja -laitteistot.

Opiskelijan työmäärä

Työmäärä yhteensä: 130 h
Luennot ja laskuharjoitukset: 40 h
Laboratorioharjoitukset: 20 h
Itsenäistä opiskelua: 70 h

Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot

Elintarvikekemia ja elintarvikeprosessit.

Sisältö

Viljanjyvän rakenne ja ravintoaineet, viljalajit, viljan laadunvalvonta ja varastointi, valssijauhatus, kauran, riisin ja ohran myllytys, mallastus, tärkkelyssiirapit, viljapohjaiset rehut, vehnäleivän leivontaprosessi.

Opiskelumateriaali

Opettajan materiaali

Opetusmuoto / Opetusmenetelmät

Luennot, laboratorioharjoitukset (läsnäolo laboratorioharjoituksissa pakollinen)

Arviointikriteerit

Tyydyttävä (1…2): Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot. Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät.

Hyvä (3…4): Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän kykenee yhdistämään oppimansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.

Kiitettävä (5): Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä osaa soveltaa niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä ja ajatuksia aiemmin oppimaansa soveltaen.

Arviointimenetelmät

Opintojakson arvosana muodostuu kahdesta osasta: tentti 70 % ja harjoitukset (työselostukset) 30 %. Kummatkin osiot suoritettava hyväksyttävästi.

Harjoittelu

None

Takaisin