Tuotannonohjaus

Rakennetyyppi: Opintojakso
Koodi: KE16D113131
Tyyppi: Vapaasti valittava
Taso: AMK
Laajuus: 3.0 op
Vastuuopettaja: Turunen, Tero
Opettajatiimi: Imppola, Jorma
Opetuskieli: Suomi

Osaamistavoitteet

- Opiskelija osaa perustiedot tuotannosta ja sen ohjauksesta.
- Opiskelijalla osaa selittää tuotannonohjauksen vaikutukset laatuun, joustavuuteen ja tuottavuuteen.
- Opiskelija osaa tuotannon ja varaston kokonaisvaltaiseen hallinnan.

Opiskelijan työmäärä

- Luennot ja seminaari 30 h, itsenäinen opiskelu sisältäen harjoitustyön tekemisen 50 h

Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot

Edeltäviä opintoja ei tarvita.

Sisältö

- Tuotannonohjauksen käsite
- Materiaalihallinto ja –ohjaus
- Just On Time
- Tuotannon synkronointi
- Tuotantotyyppien jaottelu (V-, A- ja T-tehtaat)
- Tuotannonohjaus ja laadunhallinta
- Sisäiset asiakkuudet
- Muiden yritystoimintojen vaikutus tuotannonohjaukseen

Opiskelumateriaali

- Luentomateriaali, saatavilla Moodlessa
- Muut luennoitsijan ilmoittamat materiaalit

Opetusmuoto / Opetusmenetelmät

- Luennot 30 h
- Kirjallinen harjoitustyö, joka esitetään viimeisellä seminaarikerralla 50 h

Arviointikriteerit

1
Opiskelija omaa riittävät perustiedot tuotannosta ja sen ohjauksesta. Opiskelijalla on tietämystä tuotannonohjauksen vaikutuksista laatuun, joustavuuteen ja tuottavuuteen. Opiskelija omaa perusvalmiudet tuotannon ja varaston kokonaisvaltaiseen hallintaan.
3
Opiskelija omaa hyvät tiedot tuotannosta ja sen ohjauksesta. Opiskelijalla on näkemys tuotannonohjauksen vaikutuksista laatuun, joustavuuteen ja tuottavuuteen. Opiskelija omaa hyvät valmiudet tuotannon ja varaston kokonaisvaltaiseen hallintaan.
5
Opiskelija omaa erinomaiset tiedot tuotannosta ja sen ohjauksesta. Opiskelijalla on selkeä näkemys tuotannonohjauksen vaikutuksista laatuun, joustavuuteen ja tuottavuuteen. Opiskelija omaa erinomaiset valmiudet tuotannon ja varaston kokonaisvaltaiseen hallintaan.

Arviointimenetelmät

- Kotitentti 50%
- Seminaarityö ja sen esittäminen 50%

Harjoittelu

Ei ole.

Takaisin