| Seinäjoen ammattikorkeakoulu |
| Opetussuunnitelma |
| Koulutusohjelma |
|---|
| RUOKATEO Insinööri (ylempi AMK), Ruokaketjun kehittäminen |
| Â |
| Vuositeemat |
| Kompetenssit |
| YY1 Oppimisen taidot |
| - osaa monipuolisesti ja tavoitteellisesti arvioida ja kehittää asiantuntijuuttaan - osaa hankkia, käsitellä, tuottaa ja arvioida tietoa kriittisesti ja eri alojen näkökulmista - kykenee ottamaan vastuuta yhteisön tavoitteellisesta oppimisesta |
| YY2 Eettinen osaaminen |
| - kykenee ottamaan vastuuta yhteisön toiminnasta ja sen seurauksista - osaa soveltaa alansa ammattieettisiä periaatteita asiantuntijana ja työelämän kehittäjänä - osaa tehdä ratkaisuja ottaen huomioon yksilön ja yhteisön näkökulmat - osaa edistää tasa-arvoisuuden periaatteiden toteutumista työyhteisössä - osaa edistää kestävän kehityksen periaatteiden ja yhteiskuntavastuun toteutumista - kykenee johtamaan yhteiskunnallisesti vaikuttavaa toimintaa eettisiin arvoihin perustuen |
| YY3 Työyhteisöosaaminen |
| - osaa kehittää työyhteisön toimintaa ja työhyvinvointia - osaa kehittää työelämän monialaista viestintää ja vuorovaikutusta - osaa soveltaa tieto- ja viestintätekniikkaa tehtävissään - osaa luoda verkostoja ja kumppanuuksia - osaa johtaa ja uudistaa toimintaa monimutkaisissa ja ennakoimattomissa toimintaympäristöissä - kykenee toimimaan vaativissa asiantuntijatehtävissä, johtamistehtävissä tai yrittäjänä |
| YY4 Innovaatio-osaaminen |
| - osaa tuottaa uutta tietoa ja uudistaa toimintatapoja yhdistäen eri alojen osaamista - osaa johtaa projekteja - osaa johtaa tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiohankkeita sekä hallitsee tutkimus- ja kehitystoiminnan menetelmiä - osaa kehittää asiakaslähtöistä, kestävää ja taloudellisesti kannattavaa toimintaa |
| YY5 Kansainvälistymisosaaminen |
| - kykenee kansainväliseen viestintään työtehtävissään ja toiminnan kehittämisessä - osaa toimia kansainvälisissä toimintaympäristöissä - osaa ennakoida kansainvälisyyskehityksen vaikutuksia ja mahdollisuuksia omalla ammattialallaan |
| YY6 Yrittäjyysosaaminen |
| - ymmärtää yrityksen toiminnan ja liiketoimintaympäristön vuorovaikutuksen sekä omaksuu yrittäjyyden ja yrittäjämäisen tavan toimia - ymmärtää kannattavan yritystoiminnan perusteet ja osaa analysoida yrityksen toimintaa ja riskejä |
| YY7 Laadunhallintaosaaminen |
| - opiskelija tuntee alalle tyypilliset laatujärjestelmät - opiskelija ymmärtää laatuajattelun ja laatujärjestelmien vaatimukset |
| 261 Tutkimuksellinen kehittämisosaaminen |
| - Osaa suunnitella, organisoida ja kehittää omaa toimintaansa - Osaa toimia työssään tutkivalla ja kehittävällä työotteella - Hallitsee tutkimus- ja kehittämismenetelmiä työelämässä tarvittavassa määrin - Osaa analysoida tutkimus- ja kehittämistoiminnan tuloksia, arvioida niiden merkittävyyttä ja viestiä niistä asiantuntijana |
| 267 Prosessien hallinta |
| - osaa arvioida prosessoitavien materiaalien asettamia erityisvaatimuksia bio- ja elintarvikeprosesseille - osaa analysoida ja kehittää yrityksen prosesseja |
| 268 Strategiaosaaminen |
| - kykenee ennakoimaan ja analysoimaan kansallisen ja kansainvälisen toimintaympäristön muutoksia. - hallitsee organisaationsa tai yrityksensä tavoitteiden, ydinosaamisen ja strategioiden määrittelyn sekä niiden mukaisen johtamisen. |