Ajankohtaiset ravitsemuskysymykset ja terveyden edistäminen

Rakennetyyppi: Opintojakso
Koodi: KA33C20
Tyyppi: Valinnainen
Taso: Ylempi AMK
Laajuus: 5.0 op
Vastuuopettaja: Nissinen, Kaija
Opettajatiimi: Nissinen, Kaija ; Nieminen, Sirkka
Opetuskieli: Suomi

Opinnon toteutukset, suunniteltu opiskeluvuosi ja lukukausi

Opetussuunnitelma  Lukukausi  Laajuus  Kauden alkupvm.  Kauden loppupvm.
RUOKAPAL-2015   2-S   5.0   2016-08-01   2016-12-31  

Osaamistavoitteet

Opiskelija perehtyy ajankohtaisiin ravitsemuskysymyksiin ja niiden tieteelliseen taustaan. Opiskelija osaa reflektoida alan kansallisia ja kansainvälisiä tutkimuksia ja soveltaa niitä omaan työhönsä. Opiskelija osaa ajatella kriittisesti ja analyyttisesti. Opiskelija osaa arvioida ja kehittää rooliaan terveyden edistämisen kentässä oman alansa asiantuntijana. Opiskelija perehtyy ravitsemusviestintään, mediakenttään ja kykenee sisällöltään, rakenteeltaan ja tyyliltään vaativaan viestintään ruoka- ja ravitsemusaiheista ammattimedioihin.

Opiskelijan työmäärä

Työmäärä yhteensä: 135 h
- mistä työjärjestyksessä olevaa opiskelua: 32 h
- mistä itsenäistä opiskelua: 103 h

Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot

Opintojaksolle osallistuminen edellyttää Ravitsemustaito (Voutilainen, E., Fogelholm, M. & Mutanen M. 2015) tai vastaavan oppisisällön hallinnan.

Sisältö

-Ajankohtaiset ravitsemuskysymykset ja niiden tieteellinen tausta (tiedonhaku)
-Terveyden edistäminen ravitsemuksen keinoin
-Ravitsemusaiheinen viestintäprojekti ammattimediaan (suunnittelu, toteutus, arviointi)

Opiskelumateriaali

Ilmoitetaan opintojakson alussa.

Opetusmuoto / Opetusmenetelmät

Luennot, harjoitukset

Arviointikriteerit

5
Opiskelija tuntee terveyden edistämisen periaatteita ja osaa soveltaa niitä omalle ammattialalle ravitsemusnäkökulmasta. Opiskelija tietää ajankohtaisia ravitsemuskysymyksiä ja ymmärtää niiden tieteellistä taustaa. Hän tuntee luotettavia ravitsemustutkimustiedon lähteitä ja osaa käyttää niitä sujuvasti. Hän kykenee sisällöltään, rakenteeltaan ja tyyliltään vaativaan viestintään ruoka- ja ravitsemusaiheista ammattimedioihin ja osaa perustella tekemänsä valinnat.

3
Opiskelija tuntee terveyden edistämisen periaatteita ja osaa pääpiirteissään soveltaa niitä omalle ammattialalle ravitsemusnäkökulmasta. Opiskelija tietää ajankohtaisia ravitsemuskysymyksiä ja tuntee niiden tieteellistä taustaa. Hän osaa hakea ja käyttää luotettavaa ravitsemustutkimustietoa. Hän osaa laatia sisällöltään, rakenteeltaan ja tyyliltään sopivan viestin ammattimediaan.

1
Opiskelija tuntee terveyden edistämisen periaatteita ja osaa pääpiirteissään soveltaa niitä omalle ammattialalle ravitsemusnäkökulmasta. Opiskelija tietää ajankohtaisia ravitsemuskysymyksiä ja hahmottaa osittain niiden tieteellistä taustaa. Hän osaa hakea ja käyttää pääosin luotettavaa ravitsemustutkimustietoa. Hän hallitsee joitakin periaatteita, miten kirjoittaa ravitsemuksesta ammattimediaan.

Arviointimenetelmät

Aktiivinen osallistuminen
Harjoitukset

Harjoittelu

Ei harjoittelua

Takaisin