Ravitsemustiede

Rakennetyyppi: Opintojakso
Koodi: KG09AIHE315
Tyyppi: Pakollinen
Taso: AMK
Laajuus: 2.0 op
Vastuuopettaja: Palo, Raija
Opetuskieli: Suomi

Osaamistavoitteet

TERVEYDEN EDISTÄMISOSAAMINEN SEKÄ OHJAUS- JA OPETUSOSAAMINEN

Opiskelija osaa selvittää ja perustella keskeisimpien kansansairauksien ravitsemishoidon. Opiskelija osaa suunnitella, toteuttaa ja arvioida keskeisimpiä erityisruokavalioita. Opiskelija tuntee sairaalaruokasuosituksen sisällön.

Opiskelijan työmäärä

Ilmoitetaan opintojakson alussa.

Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot

Edeltäviä opintoja ei tarvita.

Sisältö

Sairaalaruokasuositus; Keskeisimpien kansansairauksien ruokavaliosuositukset; Muut erityisruokavaliot

Opiskelumateriaali

Haglund, B. et al. 2001. Ihmisen ravitsemus. 6. p. tai uudempi p. WSOY. (sov. osin.)

Opetusmuoto / Opetusmenetelmät

Luento, itsenäinen opiskelu

Arviointikriteerit

Arviointikriteerit ilmoitetaan opintojakson alussa.

Arviointimenetelmät

Aktiivinen osallistuminen, koe

Takaisin