Uudet ruokatuotantoprosessit

Rakennetyyppi: Opintojakso
Koodi: KI15CPROJ13
Tyyppi: Valinnainen
Taso: AMK
Laajuus: 5.0 op
Vastuuopettaja: Nieminen, Kirta
Opettajatiimi: Nieminen, Kirta
Opetuskieli: Suomi

Opinnon toteutukset, suunniteltu opiskeluvuosi ja lukukausi

Opetussuunnitelma  Lukukausi  Laajuus  Kauden alkupvm.  Kauden loppupvm.
PALVELUJ-2013   3-K   5.0   2016-01-01   2016-07-31  
PALVELUJ-2014   3-K   5.0   2017-01-01   2017-07-31  
PALVELUJ-2015   3-K   5.0   2018-01-01   2018-07-31  
PALVELUJ-2016   3-K   5.0   2019-01-01   2019-07-31  

Osaamistavoitteet

Opiskelijaa osaa kehittää ruokatuotantoprosesseja hyödyntäen eri tuotantomenetelmiä ja uusinta teknologiaa sekä ymmärtää tuotantotavan vaikutuksen tuotteen loppulaatuun. Hän osaa arvioida eri tuotantomenetelmien vaikutusta elintarvikkeiden aistittavaan, hygieeniseen ja ravitsemukselliseen laatuun. Hän osaa vertailla ja analysoida tuotantoprosessien energia- ja kustannustehokkuutta laite- ja prosessitasolla, sekä soveltaa tietoa mm. tuotannonsuunnittelussa ja tuotekehitystyössä.

Opiskelijan työmäärä

135 h

Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot

Ruoan ja ruokalistojen kehittäminen
Tuotekehitysprojekti

Sisältö

• Ruokatuotantotavat (cook & hold/serve, cook & chill, cook cold, sous vide ym.) ja laiteteknologia
• Aistittavan, hygieenisen ja ravitsemuksellisen laadun tutkimusmenetelmät
• Energiankulutuksen mittaaminen laite- ja prossesitasolla, tuotantotapojen kustannusvaikutusten arviointimenetelmät

Opiskelumateriaali

The literature is indicated in the beginning of the course

Opetusmuoto / Opetusmenetelmät

Luennot, käytännön kehittämisprojekti

Arviointikriteerit

5
Opiskelijaa osaa kehittää ruokatuotantoprosesseja hyödyntäen eri tuotantomenetelmiä ja uusinta teknologiaa sekä ymmärtää tuotantotavan vaikutuksen tuotteen loppulaatuun. Hän osaa arvioida eri tuotantomenetelmien vaikutusta elintarvikkeiden aistittavaan, hygieeniseen ja ravitsemukselliseen laatuun. Hän osaa vertailla ja analysoida tuotantoprosessien energia- ja kustannustehokkuutta laite- ja prosessitasolla, sekä soveltaa tietoa mm. tuotannonsuunnittelussa ja tuotekehitystyössä.


3
Opiskelijaa osaa valmistaa ruokaa eri tuotantomenetelmillä uusinta teknologiaa hyödyntäen ja ymmärtää tuotantotavan vaikutuksen tuotteen loppulaatuun. Hän ymmärtää eri tuotantomenetelmien vaikutuksen elintarvikkeiden aistittavaan, hygieeniseen ja ravitsemukselliseen laatuun. Hän osaa vertailla ja analysoida tuotantoprosessien energia- ja kustannustehokkuutta laite- ja prosessitasolla, sekä soveltaa tietoa mm. tuotannonsuunnittelussa ja tuotekehitystyössä.

1
Opiskelijaa tietää kuinka ruokaa valmistetaan eri tuotantomenetelmillä uusinta teknologiaa hyödyntäen ja ymmärtää tuotantotavan vaikutuksen tuotteen loppulaatuun. Hän tunnistaa eri tuotantomenetelmien vaikutuksen elintarvikkeiden aistittavaan, hygieeniseen ja ravitsemukselliseen laatuun. Hän osaa arvioida tuotantoprosessien energia- ja kustannustehokkuutta laite- ja prosessitasolla, sekä hyödyntää tietoa mm. tuotannonsuunnittelussa ja tuotekehitystyössä.

Arviointimenetelmät

Aktiivinen osallistuminen, kirjatentti, kehittämisprojekti

Lisätietoja

Opintojakso toteutetaan tarvittaessa englanniksi

Takaisin