Uudet ruokatuotantoprosessit
Rakennetyyppi: | Opintojakso |
Koodi: | KI15CPROJ13 |
Tyyppi: | Valinnainen |
---|
Taso: | AMK |
Laajuus: | 5.0 op |
Vastuuopettaja: | Nieminen, Kirta |
---|
Opettajatiimi: | Nieminen, Kirta |
Opetuskieli: | Suomi |
Opinnon toteutukset, suunniteltu opiskeluvuosi ja lukukausi
Opetussuunnitelma   | Lukukausi   | Laajuus   | Kauden alkupvm.   | Kauden loppupvm. |
PALVELUJ-2013   |
3-K   |
5.0   |
2016-01-01   |
2016-07-31   |
PALVELUJ-2014   |
3-K   |
5.0   |
2017-01-01   |
2017-07-31   |
PALVELUJ-2015   |
3-K   |
5.0   |
2018-01-01   |
2018-07-31   |
PALVELUJ-2016   |
3-K   |
5.0   |
2019-01-01   |
2019-07-31   |
Osaamistavoitteet
Opiskelijaa osaa kehittää ruokatuotantoprosesseja hyödyntäen eri tuotantomenetelmiä ja uusinta teknologiaa sekä ymmärtää tuotantotavan vaikutuksen tuotteen loppulaatuun. Hän osaa arvioida eri tuotantomenetelmien vaikutusta elintarvikkeiden aistittavaan, hygieeniseen ja ravitsemukselliseen laatuun. Hän osaa vertailla ja analysoida tuotantoprosessien energia- ja kustannustehokkuutta laite- ja prosessitasolla, sekä soveltaa tietoa mm. tuotannonsuunnittelussa ja tuotekehitystyössä.
Opiskelijan työmäärä
135 h
Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot
Ruoan ja ruokalistojen kehittäminen
Tuotekehitysprojekti
Sisältö
• Ruokatuotantotavat (cook & hold/serve, cook & chill, cook cold, sous vide ym.) ja laiteteknologia
• Aistittavan, hygieenisen ja ravitsemuksellisen laadun tutkimusmenetelmät
• Energiankulutuksen mittaaminen laite- ja prossesitasolla, tuotantotapojen kustannusvaikutusten arviointimenetelmät
Opiskelumateriaali
The literature is indicated in the beginning of the course
Opetusmuoto / Opetusmenetelmät
Luennot, käytännön kehittämisprojekti
Arviointikriteerit
5
Opiskelijaa osaa kehittää ruokatuotantoprosesseja hyödyntäen eri tuotantomenetelmiä ja uusinta teknologiaa sekä ymmärtää tuotantotavan vaikutuksen tuotteen loppulaatuun. Hän osaa arvioida eri tuotantomenetelmien vaikutusta elintarvikkeiden aistittavaan, hygieeniseen ja ravitsemukselliseen laatuun. Hän osaa vertailla ja analysoida tuotantoprosessien energia- ja kustannustehokkuutta laite- ja prosessitasolla, sekä soveltaa tietoa mm. tuotannonsuunnittelussa ja tuotekehitystyössä.
3
Opiskelijaa osaa valmistaa ruokaa eri tuotantomenetelmillä uusinta teknologiaa hyödyntäen ja ymmärtää tuotantotavan vaikutuksen tuotteen loppulaatuun. Hän ymmärtää eri tuotantomenetelmien vaikutuksen elintarvikkeiden aistittavaan, hygieeniseen ja ravitsemukselliseen laatuun. Hän osaa vertailla ja analysoida tuotantoprosessien energia- ja kustannustehokkuutta laite- ja prosessitasolla, sekä soveltaa tietoa mm. tuotannonsuunnittelussa ja tuotekehitystyössä.
1
Opiskelijaa tietää kuinka ruokaa valmistetaan eri tuotantomenetelmillä uusinta teknologiaa hyödyntäen ja ymmärtää tuotantotavan vaikutuksen tuotteen loppulaatuun. Hän tunnistaa eri tuotantomenetelmien vaikutuksen elintarvikkeiden aistittavaan, hygieeniseen ja ravitsemukselliseen laatuun. Hän osaa arvioida tuotantoprosessien energia- ja kustannustehokkuutta laite- ja prosessitasolla, sekä hyödyntää tietoa mm. tuotannonsuunnittelussa ja tuotekehitystyössä.
Arviointimenetelmät
Aktiivinen osallistuminen, kirjatentti, kehittämisprojekti
Lisätietoja
Opintojakso toteutetaan tarvittaessa englanniksi
Takaisin