Kehittämisprojekti

Rakennetyyppi: Opintojakso
Koodi: KA01CMYT04
Tyyppi: Valinnainen
Taso: AMK
Laajuus: 10.0 op
Vastuuopettaja: Esala, Jussi
Opettajatiimi: Rönkä, Teija ; Palander, Samu ; Kalliomäki, Taina ; Riikonen, Leena ; Harmanen, Heikki ; Törmä, Juhani ; Kallio, Eliisa (Lehtori) ; Suojaranta, Juhani
Opetuskieli: Suomi

Opinnon toteutukset, suunniteltu opiskeluvuosi ja lukukausi

Opetussuunnitelma  Lukukausi  Laajuus  Kauden alkupvm.  Kauden loppupvm.
MAELINK-2014   3-S   5.0   2016-08-01   2016-12-31  
MAELINK-2014   3-K   5.0   2017-01-01   2017-07-31  
MAELINK-2015   3-S   5.0   2017-08-01   2017-12-31  
MAELINK-2015   3-K   5.0   2018-01-01   2018-07-31  
MAELINK-2016   3-S   5.0   2018-08-01   2018-12-31  
MAELINK-2016   3-K   5.0   2019-01-01   2019-07-31  

Osaamistavoitteet

Opiskelija syventää asiantuntijuuttaan valitsemallaan aihealueella, joka voi olla kotieläintuotannon, kotieläinten terveydenhuollon, kasvintuotannon tai teknologian osaamisalaa painottuva. Työ voi perustua myös koko ruokaketjua läpäisevään teemaa, ja tällöin se tehdään ryhmässä, jossa on agrologi-, elintarvikeinsinööri - ja restonomiopiskelijoita. Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa analysoida tuotantoprosessien ja toimintojen vuorovaikutuksia osaamisalojen välisiä. Hän osaa poimia keskeisiä toimintojen ja prosessien tehokkuutta ja laatua kuvaavia indikaattoreita sekä kehittää edelleen käyttäen apuna kotimaisista ja ulkomaisista lähteistä saamaansa käytännön ammatilliseen osaamiseen ja tutkimuksiin pohjautuvaa tietoa.

Opiskelijan työmäärä

Opiskelijan työmäärä on 270 h, josta:
- työjärjestyksessä olevaa opiskelua 70 h
- omatoimista ohjattua työskentelyä 200 h

Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot

-Kaikki yhteiset ammattiopinnot

Sisältö

Opiskelijapari tai pienryhmä valitsee tuotantoprosesseihin tai toimintoihin liittyvän projektiaiheen opettajien ohjauksessa. Eri ryhmien aiheet voivat poiketa toisistaan sekä vuosiluokittain, että vuosiluokkien välillä.

Opiskelumateriaali

Eri alojen syventävää materiaalia, joka sovitaan opiskelijoiden valitsemien aiheiden mukaan.

Opetusmuoto / Opetusmenetelmät

-Aktivoivat luennot
-Pienryhmissä tapahtuvaa oppimista. Opiskelijaryhmän oppimisprosessia tukee joustavaasti tilanteen mukaan usea eri opettaja

Arviointikriteerit

Hyväksyttyyn suoritukseen vaaditaan monipuolista aiheeseen perehtyneisyyttä, alan uusimman kotimaisen tiedon hallintaa sekä ulkomaisen ammatillisen tiedon hyödyntämistä.

Arviointimenetelmät

Arviointi perustuu opiskelijaparin tai pienryhmän yhdessä tuottamaan kirjalliseen tuotokseen. Arviointi on hyväksytty / kehitettävää.

Harjoittelu

Ei harjoittelua

Takaisin