Ruokapalvelun laatuketjun johtaminen

Rakennetyyppi: Opintojakso
Koodi: KI15BRPJ004
Tyyppi: Pakollinen
Taso: AMK
Laajuus: 4.0 op
Vastuuopettaja: Nuotio, Liisa
Opettajatiimi: Nieminen, Kirta ; Putula-Hautala, Eija
Opetuskieli: Suomi

Opinnon toteutukset, suunniteltu opiskeluvuosi ja lukukausi

Opetussuunnitelma  Lukukausi  Laajuus  Kauden alkupvm.  Kauden loppupvm.
PALVELUJ-2013   2-K   4.0   2015-01-02   2015-07-31  

Osaamistavoitteet

- Opiskelija tuntee elintarvikkeiden laatuketjun. Opiskelija osaa suunnitella ja kehittää ammattikeittiön hygieniaa ja omavalvontaa lainsäädännön velvoitteiden mukaisesti. Hän tuntee kestävän kehityksen käsitteen sisällön ja hän pystyy arvioimaan omaa toimintaansa ekologisesti, taloudellisesti ja sosiaalisesti kestävästi. Hän osaa työssään kehittää ammattikeittiön hankintoja vastuullisiksi ottaen huomioon erilaiset ruokajärjestelmät. Opiskelija osaa myös kuluttajana valita kestävän kehityksen mukaisia tavaroita ja palveluja.

Opiskelijan työmäärä

- opiskelijan kokonaistyömäärä 108 h, josta kontaktiopetus ja opintokäynnit 45 %, oppimistehtävät 35 %, itsenäinen opiskelu 20 %

Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot

- Ruokapalvelujen turvallisuus

Sisältö

- elintarvikkeiden laatuketju
- laadun todentaminen ja hallinta
- elintarvikehygienialainsäädäntö
- omavalvonta
- ruokajärjestelmät
- ruokatuotannon ympäristövaikutukset, tuotteen elinkaari ja ekotehokkuus
- vastuulliset hankinnat pohjautuen kestävään kehitykseen

Opiskelumateriaali

- Soveltuva lainsäädäntö
- Verkko-opetusmateriaali
- Muu materiaali ilmoitetaan opintojakson alussa

Opetusmuoto / Opetusmenetelmät

- Luennot, opintokäynnit, oppimistehtävät (mm. omavalvontasuunnitelman laatiminen)

Arviointikriteerit

5
Opiskelija osaa esitellä elintarvikkeiden laatuketjun.
Opiskelija osaa suunnitella ja kehittää ammattikeittiön hygieniaa ja omavalvontaa lainsäädännön velvoitteiden mukaisesti.
Hän osaa esitellä kestävän kehityksen käsitteen sisällön ja hän pystyy arvioimaan ja pohtimaan omaa toimintaansa ekologisesti, taloudellisesti ja sosiaalisesti kestävästi.
Hän osaa työssään perustelemaan ja kehittämään ammattikeittiön hankintoja vastuullisiksi ottaen huomioon erilaiset ruokajärjestelmät.
Opiskelija osaa myös kuluttajana valita ja perustella kestävän kehityksen mukaisia tavaroita ja palveluja
3
Opiskelija osaa nimetä elintarvikkeiden laatuketjun osat.
Opiskelija osaa suunnitella ammattikeittiön hygieniaa ja omavalvontaa lainsäädännön velvoitteiden mukaisesti.
Hän tuntee kestävän kehityksen käsitteen sisällön ja hän pystyy arvioimaan omaa toimintaansa ekologisesti, taloudellisesti ja sosiaalisesti kestävästi.
Hän osaa työssään kehittää ammattikeittiön hankintoja vastuullisiksi ottaen huomioon erilaiset ruokajärjestelmät.
Opiskelija osaa myös kuluttajana valita kestävän kehityksen mukaisia tavaroita ja palveluja
1
1
Opiskelija tuntee elintarvikkeiden laatuketjun.
Opiskelija tuntee ammattikeittiön hygienian ja omavalvonnan suunnittelun periaatteet.
Hän osaa luetella kestävän kehityksen käsitteen sisällön ja omia ekologisesti, taloudellisesti ja sosiaalisesti kestävästi vaikuttavia valintoja.
Hän tunnistaa ammattikeittiön hankintojen vastuullisuuteen vaikuttavia tekijöitä erilaisissa ruokajärjestelmissä.
Opiskelija tunnistaa kestävän kehityksen mukaisia tavaroita ja palveluja

Arviointimenetelmät

- Aktiivinen osallistuminen, kirjalliset tehtävät, tentti

Takaisin