Elämystapahtuma

Rakennetyyppi: Opintojakso
Koodi: KI15CPROJ01
Tyyppi: Valinnainen
Taso: AMK
Laajuus: 5.0 op
Vastuuopettaja: Pitkäkoski, Tuija
Opettajatiimi: Pitkäkoski, Tuija ; Nieminen, Kirta
Opetuskieli: Suomi

Opinnon toteutukset, suunniteltu opiskeluvuosi ja lukukausi

Opetussuunnitelma  Lukukausi  Laajuus  Kauden alkupvm.  Kauden loppupvm.
PALVELUJ-2013   2-K   5.0   2015-01-02   2015-07-31  
PALVELUJ-2014   2-K   5.0   2016-01-01   2016-07-31  
PALVELUJ-2015   3-K   5.0   2018-01-01   2018-07-31  
PALVELUJ-2016   3-K   5.0   2019-01-01   2019-07-31  

Osaamistavoitteet

Opiskelija ymmärtää elämyksen syntymisen edellytykset ja sen tuottamiseen liittyvät periaatteet monipuolisesti ja osaa arvioida elämystuotannon laatua asiakkaan kokemuksesta lähtien. Opiskelija osaa muotoilla ruokaelämystapahtuman pyrkimyksenä tavoitteellisesti tuottaa moniaistinen ja mieleenpainuva asiakaskokemus. Opiskelija osaa huomioida palvelukokonaisuuden suunnittelussa ja toteutuksessa ruokatuotteeseen, tilaan ja tunnelmaan sekä myös asiakkaan kohtaamiseen liittyvät näkökohdat sekä osaa johtaa kokonaisuutta.

Opiskelijan työmäärä

Ohjattua suunnittelu- ja toteutustyötä 50 h, itsenäisiä opintoja ja projektin toteuttamistyötä 85h

Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot

Edeltäviä opintoja ei tarvita.

Sisältö

• elämyksellinen ruoka
• elämyksellinen tila ja tunnelma
• elämyksellinen asiakaskohtaaminen
• oheisohjelma elämystapahtumassa
• tapahtuman suunnittelu ja organisointi

Opiskelumateriaali

Ohjaajan jakama luentomateriaali. Muu oheislukemisto ilmoitetaan opintojakson alussa

Opetusmuoto / Opetusmenetelmät

Elämyspalvelun suunnittelu ja käytännön toteutus

Arviointikriteerit

5
Opiskelija osaa elämyksen tuottamisen pääperiaatteet ja arvioida elämystuotantoa asiakkaan kokemuksesta lähtien.

Opiskelija osaa suunnitella, toteuttaa ja organisoida elämyksellisen ruokatapahtuman ottaen huomioon vaadittavan laatutason, resurssit sekä elämysteeman.

Opiskelija huomioi monipuolisesti palvelukokonaisuuden suunnittelussa ja toteutuksessa itse ruokatuotteeseen, tunnelmaan, asiakkaan kohtaamiseen sekä kokonaisuuden johtamiseen liittyvät näkökohdat.

3
Opiskelija osaa elämyksen tuottamisen pääperiaatteita ja arvioida niiden merkitystä elämystuotannossa.

Opiskelija osaa suunnitella ja toteuttaa elämyksellisen ruokatapahtuman ottaen huomioon resurssit sekä elämysteeman.

Opiskelija huomioi palvelukokonaisuuden suunnittelussa ja toteutuksessa itse ruokatuotteeseen, tunnelmaan, asiakkaan kohtaamiseen sekä kokonaisuuden johtamiseen liittyviä näkökohtia.

1
Opiskelija tunnistaa elämyksen tuottamisen pääperiaatteita.

Opiskelija osaa ohjatusti suunnitella ja toteuttaa elämyksellisen ruokatapahtuman ottaen huomioon elämysteeman.

Opiskelija tiedostaa palvelukokonaisuuden suunnittelussa ja toteutuksessa itse ruokatuotteeseen, tunnelmaan, asiakkaan kohtaamiseen sekä kokonaisuuden johtamiseen liittyviä näkökohtia.

Arviointimenetelmät

Projektin toteutuksen arviointi (opiskelijan itsearviointi ja ohjaajien
arviointi) perusteena alussa sovitut projektia koskevat yhteiset kriteerit ja
tavoitteet.

Takaisin