Liiketoiminnan suunnittelun ja kehittämisen projektit

Rakennetyyppi: Opintojakso
Koodi: KI15CPROJ02
Tyyppi: Valinnainen
Taso: AMK
Laajuus: 5.0 op
Vastuuopettaja: Nuotio, Liisa
Opettajatiimi: Ala-Harja, Hanne ; Ojala, Elina (Lehtori)
Opetuskieli: Suomi

Opinnon toteutukset, suunniteltu opiskeluvuosi ja lukukausi

Opetussuunnitelma  Lukukausi  Laajuus  Kauden alkupvm.  Kauden loppupvm.
PALVELUJ-2013   4-S   5.0   2016-08-01   2016-12-31  
PALVELUJ-2014   3-S   5.0   2016-08-01   2016-12-31  

Osaamistavoitteet

- Opiskelija tietää matkailu- ja ravitsemisalan liiketoiminnan osa-alueet ja osaa suunnitella, kehittää, toteuttaa ja raportoida niistä sekä laatia liiketoimintasuunnitelman.
- Hän osaa soveltaa liiketoiminnan käsitteistöä ja erilaisia kehittämismenetelmiä toteutettavana olevassa projektissaan.
- Hän osaa laatia talousarvion suunnitellulle / toteutettavalle hankkeelle.

Opiskelijan työmäärä

- Luennot 50h, itsenäistä ja ryhmätyöskentelyä 85h.

Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot

- Palvelukonseptin kehittäminen
- Taloushallinto
- Henkilöstöhallinto
- Markkinointi palvelualalla

Sisältö

- Liiketoiminnan kehittämismenetelmiä
- Liiketoimintasuunnitelman laatiminen
- Taloussuunnittelu ja rahoitus käytännössä

Opiskelumateriaali

- Ilmoitetaan opintojakson alkaessa

Opetusmuoto / Opetusmenetelmät

- Liiketoiminnan kehittämisprojektien suunnittelu ja toteuttaminen

Arviointikriteerit

5
Opiskelija osaa suunnitella, kehittää ja raportoida matkailu- ja ravitsemisalan liiketoimintaa.
Hän osaa soveltaa liiketoiminnan käsitteistöä ja erilaisia kehittämismenetelmiä toteutettavana olevassa projektissaan.
Hän osaa laatia liiketoimintastrategian mukaisen ja perustellun talousarvion suunnitellulle / toteutettavalle hankkeelle.
3
Opiskelija osaa suunnitella ja raportoida matkailu- ja ravitsemisalan liiketoimintaa.
Hän osaa käyttää liiketoiminnan käsitteistöä ja erilaisia kehittämismenetelmiä toteutettavana olevassa projektissaan.
Hän osaa laatia ja perustella talousarvion suunnitellulle / toteutettavalle hankkeelle.
1
Opiskelija tunnistaa matkailu- ja ravitsemisalan liiketoimintasuunnitelman merkityksen ja sen osa-alueita.
Hän tuntee liiketoiminnan käsitteistöä ja osaa käyttää jotakin kehittämismenetelmiä toteutettavana olevassa projektissaan.
Hän osaa laatia suunniteltavan / toteutettavan hankkeen talousarvion osa-alueita.

Arviointimenetelmät

- Projektin itsearviointi ja ohjaajien arviointi.

Lisätietoja

- Verkko-opintoja 2 op
- T&K 5 op

Takaisin