Yrittäjyys

Rakennetyyppi: Opintojakso
Koodi: KG30KEJO03
Tyyppi: Pakollinen
Taso: Ylempi AMK
Laajuus: 4.0 op
Vastuuopettaja: Kyrönlahti, Eija
Opetuskieli: Suomi

Opinnon toteutukset, suunniteltu opiskeluvuosi ja lukukausi

Opetussuunnitelma  Lukukausi  Laajuus  Kauden alkupvm.  Kauden loppupvm.
KEJO-2013   2-K   4.0   2015-01-02   2015-07-31  
KEJO-2015   2-K   4.0   2017-01-01   2017-07-31  
KEJO-2016   2-K   4.0   2018-01-01   2018-07-31  

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa soveltaa yrittäjyyden tietoperustaa sosiaali- ja terveysalan toimintaympäristöissä kehittämis- ja johtamistehtävissä. Opiskelija osaa tunnistaa yrittäjyyden monimuotoisuuden ja uudistaa ajatuksiaan yrittäjyydestä sosiaali- ja terveysalalla.

Opiskelijan työmäärä

104 t (32 t kontakti ja 72 t itsenäinen opiskelu)

Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot

Edeltäviä opintoja ei tarvita.

Sisältö

Yrittäjyys tänään ja huomenna
Yrittäjyys sosiaali- ja terveysalalla ja ominaispiirteet
Liiketoiminnan käynnistäminen ja rahoitus sekä yritysmuodot
Naisyrittäjyys
Sisäinen ja ulkoinen yrittäjyys oman toiminnan ohjaajana

Opiskelumateriaali

Aalto, A., Haapala, P-M. & Kettunen, S. 2012. Julkisten palveluiden rinnalla kumppaniksi yrittäjiä. Journal of Finnish Universities of Appliend Sciences. No 4.

Kainlauri, A. 2007. Ideasta hyvinvointialan yrittäjäksi. Juva: WSOY.

Metsämäki, R., Nummelin, M., Stolt, M.J. & Salminen, L. 2009. Hoivayrittäjyyden tuet ja kannattavuus. Teoksessa M. Stolt ja L. Salminen. (toim.) Hoivayrittäjyyden perusteita terveysalan opettajille. Turun yliopisto. Hoitotieteen laitoksen julkaisuja, tutkimuksia ja raportteja A:57/2009.

Sankelo. M. & Åkerblad, L. 2009. Nurse enterpreuners`well-being at work and associated factors. Journal of Clinical Nursing. Volume 18, Issue 22, 3190-3199.

Opetusmuoto / Opetusmenetelmät

Luennot ja itsenäinen opiskelu

Arviointikriteerit

Tyydyttävä taso (1 – 2)
Opiskelija osaa kuvailla sosiaali- ja terveysalan yrittäjyyttä ja osaa rajoitetusti soveltaa yrittäjyyden tietoperustaa kehittämis- ja johtamistyössä.

Hyvä taso (3 – 4)
Opiskelija osaa vertailla tietoa sosiaali- ja terveysalan yrittäjyydestä ja kykenee yhdistämään tiedon sosiaali- ja terveysalan kehittämis- ja johtamistyöhön.

Kiitettävä taso (5)
Opiskelija osaa analysoida uusinta tietoa sosiaali- ja terveysalan yrittäjyydestä ja osaa soveltaa kriittisesti tietoa kehittämis- ja johtamistyössä.

Arviointimenetelmät

Arviointi perustuu opiskelijan itsenäisiin tehtäviin.

Takaisin