Ruokapalvelujen kokemuksellisuus
Rakennetyyppi: | Opintojakso |
Koodi: | KI15BRPT022 |
Tyyppi: | Pakollinen |
---|
Taso: | AMK |
Laajuus: | 5.0 op |
Vastuuopettaja: | Pitkäkoski, Tuija |
---|
Opettajatiimi: | Juurakko, Paula |
Opetuskieli: | Suomi |
Opinnon toteutukset, suunniteltu opiskeluvuosi ja lukukausi
Opetussuunnitelma   | Lukukausi   | Laajuus   | Kauden alkupvm.   | Kauden loppupvm. |
PALVELUJ-2014   |
1-S   |
2.0   |
2014-09-01   |
2014-12-31   |
PALVELUJ-2014   |
1-K   |
3.0   |
2015-01-02   |
2015-07-31   |
PALVELUJ-2015   |
1-S   |
2.0   |
2015-08-01   |
2015-12-31   |
PALVELUJ-2015   |
1-K   |
3.0   |
2016-01-01   |
2016-07-31   |
PALVELUJ-2016   |
1-S   |
2.0   |
2016-08-01   |
2016-12-31   |
PALVELUJ-2016   |
1-K   |
3.0   |
2017-01-01   |
2017-07-31   |
Osaamistavoitteet
Opiskelija perehtyy matkailuun toimialana ja sen ominaispiirteisiin sekä matkailuun elinkeinona. Opiskelija ymmärtää palvelun, palvelujen tuottamisen ja myynnin erityispiirteet. Opiskelija oppii tiedostamaan asiakkaan odotukset ja toimii palvelutilanteen edellyttämällä tavalla. Opiskelija ymmärtää työelämässä ja asiakaspalvelussa tarvoittavat käytöstavat ja tapakulttuurin. Opiskelija hallitsee tarjoilun sekä alkoholianniskelun perustaidot. Opiskelija oppii elämyksellisyyden ja vieraanvaraisuuden keskeisen merkityksen ruoka- ja matkailuelinkeinon laatutekijänä. Opiskelija ymmärtää, mistä elämyskokemukset synytvät ja mikä on asiakaskohtaamisen merkitys elämysperusteisessa ruokapalvelussa.
Opiskelijan työmäärä
Työmäärä yhteensä: 135 h
- lähiopetus 60 h
- itsenäinen opiskelu 75 h
Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot
Edeltäviä opintoja ei tarvita
Sisältö
- matkailu toimialana ja elinkeinona
- ruoka osana matkailupalvelua
- palvelun perusteet ja erityispiirteet
- käytös- ja tapakulttuuri
- tarjoilujärjestelmät
- alkoholianniskelun perusteet
- ruokapalvelun esteettisyys ja elämyksellisyys
- asiakaspalvelun perusteet
- anniskelupassin suorittaminen
Opiskelumateriaali
Ilmoitetaan opintojakson alussa
Opetusmuoto / Opetusmenetelmät
Luennot ja harjoitustyöt
Arviointimenetelmät
Hajoitustyöt sekä tentti tai oppimistehtävä
Takaisin