Tuotekehitys

Rakennetyyppi: Opintojakso
Koodi: KC03BE60011
Tyyppi: Valinnainen
Taso: AMK
Laajuus: 6.0 op
Vastuuopettaja: Pasto, Matti-Pekka
Opetuskieli: Suomi

Opinnon toteutukset, suunniteltu opiskeluvuosi ja lukukausi

Opetussuunnitelma  Lukukausi  Laajuus  Kauden alkupvm.  Kauden loppupvm.
BIOEL-2013   3-S   6.0   2015-08-01   2015-12-31  

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- osaa soveltaa asiakaslähtöisen tuotekehitysprosessin menetelmiä
- osaa organisoida ja toteuttaa pienimuotoisen elintarvikkeen tuotesuunnitteluprojektin.

Opiskelijan työmäärä

Työmäärä yhteensä: 150 h
- mistä työjärjestyksessä olevaa opiskelua: 80 h
- mistä itsenäistä opiskelua: 70 h

Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot

Edeltäviä opintoja ei tarvita.

Sisältö

Tuotekehitysprojektin apuvälineet; kuluttajatutkimukset, aistinvarainen arviointi, koemarkkinointi, ideointi, tuotesuunnittelu, koesuunnittelumenetelmät, reseptin optimointi, hintalaskelmat, säilyvyys- ja pakkaustestit, prosessin suunnittelu, tuotetestit ja markkinointi. Lisäksi tutustutaan tulosten analysointiin eri menetelmien avulla.

Opiskelumateriaali

Opettajan materiaali. Oheislukemistona mm. Fuller, G. New Food Product Development, (2005).
Saatavuus: https://plari.amkit.fi/vwebv/holdingsInfo?sk=fi_FI&bibId=58551

Opetusmuoto / Opetusmenetelmät

Luennot, harjoitukset ja tuotekehitysprojekti ryhmätyönä (läsnäolo ja osallistuminen harjoitustöissä ja projektissa pakollinen)

Arviointikriteerit

Tyydyttävä (1…2): Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin elintarvikealaan liittyvän tuotekehityksen peruskäsitteet, tuotekehitysprosessin vaiheet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten tuotekehitysprojektien ratkaisemisessa.
Hyvä (3…4): Opiskelija tuntee hyvin elintarvikealaan liittyvän tuotekehityksen peruskäsitteet, tuotekehitysprosessin vaiheet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä erityyppisten tuotekehitysprojektien ratkaisemisessa. Hän kykenee yhdistämään oppimaansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.
Kiitettävä (5): Opiskelija tuntee kiitettävästi elintarvikealaan liittyvän tuotekehityksen peruskäsitteet, tuotekehitysprosessin vaiheet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä monipuolisesti erityyppisten tuotekehitysprojektin kysymysten ja ongelmien ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä sekä osoittaa innovatiivisuutta oppimaansa soveltaen.

Arviointimenetelmät

Opintojakson arvosana muodostuu kahdesta osasta: tentti 2/3 ja tuotekehitysprojekti 1/3. Molemmat osiot on suoritettava hyväksyttävästi.

Harjoittelu

None

Takaisin