Palvelukonseptin kehittäminen
Rakennetyyppi: | Opintojakso |
Koodi: | KI15CRPK002 |
Tyyppi: | Pakollinen |
---|
Taso: | AMK |
Laajuus: | 5.0 op |
Vastuuopettaja: | Ojala, Elina (Lehtori) |
---|
Opettajatiimi: | Ala-Harja, Hanne |
Opetuskieli: | Suomi |
Opinnon toteutukset, suunniteltu opiskeluvuosi ja lukukausi
Opetussuunnitelma   | Lukukausi   | Laajuus   | Kauden alkupvm.   | Kauden loppupvm. |
PALVELUJ-2013   |
2-K   |
5.0   |
2015-01-02   |
2015-07-31   |
PALVELUJ-2014   |
4-S   |
5.0   |
2017-08-01   |
2017-12-31   |
PALVELUJ-2015   |
3-S   |
5.0   |
2017-08-01   |
2017-12-31   |
PALVELUJ-2016   |
3-S   |
5.0   |
2018-08-01   |
2018-12-31   |
Osaamistavoitteet
Opiskelija tuntee strategisen suunnittelun ja johtamisen perusteet. Opiskelija osaa selittää ennakoinnin, innovatiivisuuden ja luovuuden merkityksen palvelukonseptien kehittämisessä. Opiskelija osaa tilojen toiminnallisen suunnittelun ja osaa kehittää palvelukonseptia myös prosessilähtöisesti.
- Opiskelija osaa laatia palvelukonseptin budjetin ja suunnitella sen rahoituksen.
Opiskelijan työmäärä
- luennot 35h, ohjatut harjoitukset 15h, itsenäinen opiskelu 85h
Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot
- Yritystoiminta ja yrittäjyys, Henkilöstöjohtaminen ja esimiestyö ruokaketjussa, Markkinoinnin suunnittelu ja toteutus ruokaketjussa.
Sisältö
- strateginen suunnittelu ja johtaminen
- innovatiivisuus ja luovuus liiketoiminnassa
- ennakointimenetelmät
- tilojen toiminnallinen suunnittelu osana konseptia
- palvelukonseptin taloudellinen suunnittelu
Opiskelumateriaali
Ilmoitetaan opintojakson alkaessa
Opetusmuoto / Opetusmenetelmät
- Luennot, oppimistehtävät, ryhmätyöt, verkko-opiskelu
Arviointikriteerit
5
Opiskelija osaa soveltaa ja arvioida strategisen suunnittelun ja johtamisen merkitystä osana palvelukonseptin suunnittelua.
Opiskelija tunnistaa yhteyksiä ennakoinnin, innovatiivisuuden ja luovuuden merkityksen palvelukonseptien kehittämisessä.
Opiskelija osaa suhteuttaa tilojen toiminnallisen suunnittelun osaksi palvelukonseptin kehittämistä ja osaa suunnitella palvelukonsepteja myös prosessilähtöisesti.
Opiskelija osaa laatia perustellun palvelukonseptin budjetin ja suunnitella rahoituksen.
3
Opiskelija selittää strategisen suunnittelun ja johtamisen merkitystä.
Opiskelija osaa perustella ennakoinnin, innovatiivisuuden ja luovuuden merkitystä palvelukonseptien kehittämisessä.
Opiskelija osaa suunnitella toiminnallisia tiloja ja kehittää palvelukonseptia myös prosessilähtöisesti.
Opiskelija osaa laatia palvelukonseptin budjetin ja suunnitella sen rahoituksen.
1
Opiskelija osaa luetella strategisen suunnittelun ja johtamisen perusteita.
Opiskelija tunnistaa ennakoinnin, innovatiivisuuden ja luovuuden merkityksen palvelukonseptien kehittämisessä.
Opiskelija tunnistaa tilojen toiminnallisen suunnittelun ja palvelukonseptin prosessilähtöisen kehittämisen periaatteita.
Opiskelija osaa tulkita palvelukonseptin budjettia ja rahoitusta ja luetella siihen kuuluvat osa-alueet.
Arviointimenetelmät
- Aktiivinen osallistuminen, oppimistehtävät, palveluliiketoiminnan konsepti 60 %, talouslaskelmat 40 %.
Lisätietoja
T&K&I osuus 4op
Takaisin