Elintarvikefysiikka

Rakennetyyppi: Opintojakso
Koodi: KC03AE40036
Tyyppi: Pakollinen
Taso: AMK
Laajuus: 3.0 op
Vastuuopettaja: Junell, Pasi
Opetuskieli: Suomi

Opinnon toteutukset, suunniteltu opiskeluvuosi ja lukukausi

Opetussuunnitelma  Lukukausi  Laajuus  Kauden alkupvm.  Kauden loppupvm.
BIOEL-2013   2-S   3.0   2014-09-01   2014-12-31  

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- osaa luokitella elintarvikkeiden keskeisiä fysikaalisia ominaisuuksia sekä elintarvikeprosessien että kappaletavaran näkökulmasta
- osaa vertailla erilaisia elintarvikkeiden fysikaalisien ominaisuuksien mittaamiseen käytettyjä mittausmenetelmiä
- osaa luokitella prosessisuureiden mittaamiseen käytettyjä mittausmenetelmiä elintarviketeollisuuden näkökulmasta
- osaa arvioida omaa elintarvikefysiikan osaamistaan sekä soveltaa tietojaan ja taitojaan myöhemmissä elintarviketekniikan opinnoissaan

Opiskelijan työmäärä

Ilmoitetaan opintojakson alussa.

Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot

Mekaniikka sekä Lämpö- ja sähköoppi

Sisältö

- Elintarvikkeiden fysikaaliset ominaisuudet sekä fysikaalisten ominaisuuksien mittaaminen
- Elintarvikeprosessien fysiikkaa ja prosessisuureiden mittaustekniikkaa

Opiskelumateriaali

Ilmoitetaan tunnilla

Opetusmuoto / Opetusmenetelmät

Luennot, harjoitukset, ryhmätyönä tehtävä seminaarityö, itsenäistä opiskelua

Arviointikriteerit

Tyydyttävä (1…2): Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin elintarvikefysiikan peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten ongelmien ratkaisemisessa.

Hyvä (3…4): Opiskelija tuntee hyvin elintarvikefysiikaan liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä erityyppisten ongelmien ratkaisemisessa. Hän kykenee yhdistämään oppimaansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.

Kiitettävä (5): Opiskelija tuntee kiitettävästi elintarvikefysiikaan liittyvät käsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä monipuolisesti erityyppisten kysymysten ja ongelmien ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä sekä osoittaa innovatiivisuutta oppimaansa soveltaen.

Arviointimenetelmät

Tentti, hyväksytyt harjoitus- ja seminaarityö

Takaisin