Servicesvenska

Rakennetyyppi: Opintojakso
Koodi: KI15AKIE007
Tyyppi: Pakollinen
Taso: AMK
Laajuus: 6.0 op
Vastuuopettaja: Nuotio, Liisa
Opettajatiimi: Heikkilä, Erja
Opetuskieli: Suomi

Opinnon toteutukset, suunniteltu opiskeluvuosi ja lukukausi

Opetussuunnitelma  Lukukausi  Laajuus  Kauden alkupvm.  Kauden loppupvm.
PALVELUJ-2013   1-K   3.0   2014-01-02   2014-07-31  
PALVELUJ-2013   2-K   3.0   2015-01-02   2015-07-31  

Osaamistavoitteet

- Opiskelija osaa viestiä jokapäiväisessä kielenkäyttötilanteessa ja oman alansa tavanomaisissa työtilanteissa kirjallisesti ja suullisesti ruotsin kielellä. Hän osaa hankkia ja hyödyntää omaan alaansa liittyvää tietoa ja osaa käyttää ravitsemis- ja matkailualan perusterminologiaa. Hän osaa kehittää kielitaitoaan työelämän vaatimusten mukaisesti ja ottaa kulttuurierot huomioon viestinnässään.

Opiskelijan työmäärä

- 27 h /op ,josta 18 tuntia kontaktiopetusta /op.

Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot

- Servicesvenska 1 oltava suoritettuna ennen Servicesvenska 2-opintojaksoa

Sisältö

- oma koulutus ja ammatti
- työnhakutilanteet ja CV
- puhelinviestintä, sähköpostiviestintä, tiedonhankinta
- ravitsemis- ja matkailualan keskeinen terminologia
- asiakaspalvelu
- kulttuuriopinnot (mm ruokakulttuuri)

Opiskelumateriaali

- Jokisalo,T.,Minni,R. 2006. Flexservice, Svenska för högskolor, Helsinki, Otava
Saatavuus: https://plari.amkit.fi/vwebv/holdingsInfo?sk=fi_FI&bibId=67198

- Ulkoasiainministerin ja Suomalaisen ruokakulttuurin edistämisohjelmn Sren
raportit : Smakbitar från Finland ja Mat och dryck från Finland (opetusmoniste /verkkomateriaali)
- verkkomateriaali (mm Moodle) sekä oppitunneilla jaettava opiskelumateriaali

Opetusmuoto / Opetusmenetelmät

- kontakti – ja verkko-opetus
- suulliset ja kirjalliset harjoitukset luokassa sekä keittiö- ja ravintolaympäristössä
- itsenäinen työskentely
- opintomatka

Arviointikriteerit

5
Opiskelija osaa käyttää viestinnässään monipuolisia rakenteita ja laajaa ammattialan sanastoa lähes virheettömästi. Hän on aktiivinen ja selviytyy itsenäisesti ja sujuvasti työelämän kirjallisissa ja suullisissa tilanteissa. Ääntäminen on kohdekielenomaista.
3
Opiskelija osaa käyttää viestinnässään perusrakenteita lähes virheettömästi ja ammattialan perussanastoa ymmärrettävästi. Hän selviytyy kohtalaisesti ennakoiduissa työelämän tilanteissa ja ääntää ymmärrettävästi.
1
Opiskelija osaa käyttää viestinnässään yksinkertaisia rakenteita ja suppeaa sanastoa, mutta virheet haittaavat ymmärrettävyyttä. Hän ymmärtää hidasta ja selkeää puhetta ja helpohkoa ammattialan tekstiä. Hän selviää auttavasti ennakoitavissa työelämän tilanteissa. Ääntämisessä havaittavissa muiden kielten vaikutusta.

Arviointimenetelmät

- aktiivinen osallistuminen
- suullisten ja kirjallisten oppimistehtävien ja tenttien suorittaminen hyväksytysti

Lisätietoja

- opintojakso tuottaa 1 op virtuaaliopintoja

Takaisin