Ruokapalvelujen laadun kehittäminen

Rakennetyyppi: Opintojakso
Koodi: KI15BRPJ021
Tyyppi: Pakollinen
Taso: AMK
Laajuus: 5.0 op
Vastuuopettaja: Nieminen, Kirta
Opettajatiimi: Nieminen, Kirta
Opetuskieli: Suomi

Opinnon toteutukset, suunniteltu opiskeluvuosi ja lukukausi

Opetussuunnitelma  Lukukausi  Laajuus  Kauden alkupvm.  Kauden loppupvm.
PALVELUJ-2014   2-K   5.0   2016-01-01   2016-07-31  
PALVELUJ-2015   2-K   5.0   2017-01-01   2017-07-31  
PALVELUJ-2016   2-K   5.0   2018-01-01   2018-07-31  

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa suunnitella ja kehittää ammattikeittiön hygieniaa ja omavalvontaa lainsäädännön velvoitteiden mukaisesti. Hän osaa arvioida ja analysoida omavalvonnan tukijärjestelmän toimivuutta laadunhallinan keinoja käyttäen. Opiskelija tuntee kestävän kehityksen käsitteen sisällön ja osaa kehittää ruokapalvelujen toiminnan laatua ekologisesti, taloudellisesti ja kulttuurisesti kestäväksi.

Opiskelijan työmäärä

- opiskelijan kokonaistyömäärä 145 h, josta kontaktiopetus 45 %, oppimistehtävät 35 %, itsenäinen opiskelu 20 %

Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot

- Elintarviketurvallisuus ja mikrobiologia

Sisältö

- lainsäädännön mukainen omavalvonta
- omavalvonnan tukijärjestelmä osana laadunhallintaa
- laadunhallinta ja -varmistus ammattikeittiössä
- kestävä kehitys ammattikeittiössä

Opiskelumateriaali

- Elintarvikelainsäädäntö
- Matkailu ja Ravintolapalvelut MaRa Ry. 2013. Omavalvonta ravintolassa. Elintarvikkeet. Helsinki.
- Korkeala, H. 2007. Elintarvikehygienia - ympäristöhygienia, elintarvike- ja ympäristötoksikologia. Helsinki.
- Ympäristöosaava.fi -sivusto
FCG Finnish Consulting Group Oy. 2010. Julkisten ruokapalvelujen laatukriteerit. Helsinki.

Opetusmuoto / Opetusmenetelmät

- Luennot, oppimistehtävät, Ympäristöpassi

Arviointikriteerit

5
Opiskelija osaa suunnitella ja kehittää ammattikeittiön hygieniaa ja omavalvontaa lainsäädännön velvoitteiden mukaisesti. Opiskelija osaa arvioida ja analysoida omavalvonnan tukijärjestelmän toimivuutta osana laatujärjestelmää. Hän osaa esitellä kestävän kehityksen käsitteen sisällön ja kehittää ammattikeittiön toiminnan laatua ekologisesti, taloudellisesti, sosiaalisesti ja kulttuurisesti kestäväksi.

3
Opiskelija osaa suunnitella ammattikeittiön hygieniaa ja omavalvontaa lainsäädännön velvoitteiden mukaisesti. Opiskelija osaa arvioida omavalvonnan tukijärjestelmän toimivuutta osana laatujärjestelmää. Hän tuntee kestävän kehityksen käsitteen sisällön ja osaa kehittää ammattikeittiön toiminnan laatua ekologisesti, taloudellisesti, sosiaalisesti ja kulttuurisessti kestäväksi.

1
Opiskelija tuntee ammattikeittiön hygienian ja omavalvonnan suunnittelun periaatteet. Opiskelija osaa arvioida omavalvonnan tukijärjestelmän toimivuutta osana laatujärjestelmää. Hän osaa luetella kestävän kehityksen käsitteen sisällön ja osaa kehittää ammattikeittiön toiminnan laatua ekologisesti, taloudellisesti, sosiaalisesti ja kulttuurisesti kestäväksi.

Arviointimenetelmät

- Aktiivinen osallistuminen, kirjalliset tehtävät, oppimistehtävä

Takaisin