Ravitsemusviestintä ja -kasvatus

Rakennetyyppi: Opintojakso
Koodi: KI15CPROJ17
Tyyppi: Valinnainen
Taso: AMK
Laajuus: 5.0 op
Vastuuopettaja: Nissinen, Kaija
Opettajatiimi: Nissinen, Kaija ; Nieminen, Sirkka ; Eromäki, Hillevi
Opetuskieli: Suomi

Opinnon toteutukset, suunniteltu opiskeluvuosi ja lukukausi

Opetussuunnitelma  Lukukausi  Laajuus  Kauden alkupvm.  Kauden loppupvm.
PALVELUJ-2013   3-S   5.0   2015-08-01   2015-12-31  
PALVELUJ-2014   3-S   5.0   2016-08-01   2016-12-31  

Osaamistavoitteet

Opiskelija perehtyy ravitsemuskasvatukseen osana terveyden edistämistä. Opiskelijan ravitsemusohjauksen taidot kehittyvät ja hän osaa käyttää vaihtelevia opetusmenetelmiä, -materiaaleja ja välineitä. Hän perehtyy mediakenttään ja median käyttöön ravitsemusviestinnässä ja osaa kirjoittaa alaansa liittyvistä aiheista mediaan. Hän osaa arvioida ravitsemustiedon luotettavuutta ja soveltaa uusinta tietoa.

Opiskelijan työmäärä

135 h

Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot

Ruokapalvelujen terveellisyys (suoritus)
Ravitsemuksen erityiskysymykset (suoritus)

Sisältö

- Ravitsemuskasvatus
- Ravitsemusviestintä ja ravitsemusaiheinen mediajuttu (suunnittelu, toteutus, arviointi)

Opiskelumateriaali

Kotilainen, L. 2003. Parempi lehtijuttu.
Saatavuus: https://plari.amkit.fi/vwebv/search?searchArg=+Parempi+lehtijuttu&searchCode=TALL&limitTo=none&recCount=25&searchType=1&page.search.search.button=Hae

• Mykkänen, P. 1998. Yhteisölehti. Tekijän opas.
Saatavuus: https://plari.amkit.fi/vwebv/search?searchArg=Yhteis%C3%B6lehti+Tekij%C3%A4n+opas&searchCode=TALL&limitTo=none&recCount=25&searchType=1&page.search.search.button=Hae

• Fogelholm, M. (toim.) 2003. Ratkaisuja ravitsemukseen. Ravitsemuskasvatus ja elämänkaari.
Saatavuus: https://plari.amkit.fi/vwebv/search?searchArg=Ratkaisuja+ravitsemukseen&searchCode=TALL&limitTo=none&recCount=25&searchType=1&page.search.search.button=Hae

• Vertio 2003. Terveyden edistäminen.
Saatavuus: https://plari.amkit.fi/vwebv/holdingsInfo?searchId=652&recCount=25&recPointer=4&bibId=54850

• Torkkola, S. (toim.). 2002. Terveysviestintä.
Availability: https://plari.amkit.fi/vwebv/search?searchArg=Terveysviestint%C3%A4&searchCode=TALL&limitTo=none&recCount=25&searchType=1&page.search.search.button=Hae

• Wiio, O. & Puska, P. 1993. Terveysviestinnän opas.
Saatavuuus: https://plari.amkit.fi/vwebv/search?searchArg=Terveysviestinn%C3%A4n+opas&searchCode=TALL&limitTo=none&recCount=25&searchType=1&page.search.search.button=Hae

• Muu opettajien osoittama materiaali

Opetusmuoto / Opetusmenetelmät

Luennot, harjoitukset

Arviointikriteerit

5
Opiskelija tuntee ravitsemuskasvatuksen periaatteita ja tietää, miten voi edistää ravitsemuksellisuutta. Hän tuntee luotettavia ravitsemustiedon lähteitä ja osaa käyttää niitä. Opiskelija osaa käyttää mediaa ravitsemusviestinnässä ja kirjoittaa sujuvasti alaansa liittyvistä aiheista mediaan.
3
Opiskelija tuntee ravitsemuskasvatuksen periaatteita.
Hän osaa hakea ja käyttää luotettavaa ravitsemustietoa.
Opiskelija käyttää mediaa ravitsemusviestinnässä ja osaa kirjoittaa alaansa liittyvistä aiheista mediaan.
1
Opiskelija tuntee ravitsemuskasvatuksen periaatteita. Hän osaa hakea luotettavaa ravitsemustietoa satunnaisesti.
Opiskelija hallitsee joitakin periaatteita, miten kirjoittaa ravitsemuksesta mediaan.

Arviointimenetelmät

Aktiivinen osallistuminen, harjoitukset, tentti

Takaisin