Tehdassuunnittelu

Rakennetyyppi: Opintojakso
Koodi: KC03BE40051
Tyyppi: Pakollinen
Taso: AMK
Laajuus: 3.0 op
Vastuuopettaja: Alarinta, Jarmo
Opetuskieli: Suomi

Opinnon toteutukset, suunniteltu opiskeluvuosi ja lukukausi

Opetussuunnitelma  Lukukausi  Laajuus  Kauden alkupvm.  Kauden loppupvm.
BIOEL-2013   3-S   3.0   2015-08-01   2015-12-31  

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- tuntee suunnitteluvaiheet tuotantolaitoksen ja -prosessin suunnittelusta ja rakentamisesta ideasta toimivaksi tehtaaksi
- osaa arvioida elintarvikeprosessien suunnittelun erikoispiirteitä
- osaa tuottaa yksiselitteisiä ja selkeitä suunnitteludokumentteja.

Opiskelijan työmäärä

Työmäärä yhteensä: 80 h
Luennot ja harjoitukset: 40 h
Itsenäistä opiskelua: 40 h

Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot

Edeltäviä opintoja ei tarvita.

Sisältö

Erilaiset tehdassuunnittelussa käytettävät kaaviot. Elintarvikkeiden erityisvaatimukset prosessisuunnittelulle. Prosessikaaviot informaatiolähteinä. Tuotantolaitoksen suunnittelun ja rakentamisen eri vaiheet. Tuotantolinjojen yhdistäminen yksikköprosesseista. Kannattavuus ja muut laskelmat. Ryhmätyöskentely projektissa ja asiantuntijoiden ja erilaisten lähdetietojen käyttö

Opiskelumateriaali

Ilmoitetaan kurssin alkaessa. Opettajan moniste. Lopez-Gomez, A. & Barbosa-Canocas, G. 2005. Food Plant Design. CRC Press. 388 s.
Saatavuus: https://plari.amkit.fi/vwebv/holdingsInfo?sk=fi_FI&bibId=84733

Opetusmuoto / Opetusmenetelmät

Luennot, tuntiharjoitukset, ryhmätyöt

Arviointikriteerit

Taso 1-2:
Opiskelija tunnistaa vaiheistetun suunnitteluprosessin ja osaa toimia suunnitteluorganisaatiossa sen mukaisesti. Hän tunnistaa erilaisia suunnittelun organisointitapoja ja perusteita näiden soveltamiselle erilaisissa ympäristöissä. Opiskelija osaa nimetä erilaisia asiakastarpeiden tunnistamisen menetelmiä ja projektisalkun johtamisen periaatteita.
Taso 3-4:
Opiskelija tuntee ja osaa selittää vaiheistetun suunnitteluprosessin tarkoitukset ja kykenee toimimaan luovasti suunnitteluorganisaatiossa. Opiskelija tuntee erilaisia tehdassuunnittelun organisointitapoja ja kykenee vertaamaan niitä keskenään erilaisissa toimintaympäristöissä. Opiskelija tuntee erilaisia asiakastarpeiden tunnistamisen menetelmiä. Hän tuntee projektisalkun johtamisen periaatteet ja kykenee käyttämään niitä projektien priorisoinnissa.
Taso 5:
Opiskelija tuntee syvällisesti vaiheistetun suunnitteluprosessin ja osaa käyttää sitä luovasti tuotekehitystoiminnassa. Hän tuntee tehdassuunnittelun erilaisten organisointitapojen piirteet ja valintakriteerit erilaisiin toimintaympäristöihin. Opiskelija osaa arvioida monipuolisesti erilaisia asiakastarpeiden tunnistamismenetelmiä. Hän osaa analysoida projektisalkun sisältöä ja tehdä erilaisia laskelmia projektien priorisoimiseksi.

Arviointimenetelmät

Tentti (80%) ja harjoitustehtävät (20%)

Harjoittelu

None

Takaisin