FI EN WWW



Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut, 210 op

> Katso mitä opintoja koulutus sisältää

Suuntautumisvaihtoehdot

Tutkinto-ohjelmassa ei ole suuntautumisvaihtoehtoja.

Tutkinto, tutkintonimike ja sen tuottama kelpoisuus

Restonomi (AMK), ravitsemispalvelut

Tutkinnon taso

Tutkinto-ohjelma johtaa ammattikorkeakoulututkintoon, joka on ensimmäisen syklin bachelor-tason tutkinto eurooppalaisella korkeakoulualueella (EHEA = European Higher Education Area). Eurooppalaisen viitekehyksen (EQF = European Qualifications Framework) ja kansallisen viitekehyksen (NQF = National Qualifications Framework) kahdeksanportaisessa luokituksessa tutkinto edustaa tasoa 6.

Valintaperusteet

Löytyvät tutkinto-ohjelman tiedoista hakijan oppaasta sekä SeAMKin verkkosivuilta osoitteesta http://www.seamk.fi/hakeminen

Ahot-menettelyt

Tutkinto-ohjelman AHOT-menettelyistä vastaa koulutusohjelmapäällikkö ja tarvittaessa kyseisen opintojakson opettaja. Menettely perustuu Seinäjoen ammattikorkeakoulun määrittämiin AHOT-menettelyohjeisiin.

Tutkintovaatimukset ja -säännökset

Löytyvät Seinäjoen ammattikorkeakoulun tutkintosäännöstä.

Pedagogiset toimintamallit

Restonomin opinnot koostuvat palvelutoiminnasta, projekteista, harjoittelusta, vapaasti valittavista opinnoista ja opinnäytetyöstä. Opiskelija voi opintojen aikana syventää osaamistaan valintansa mukaan ravitsemuksessa, ruokatuotannon, ruokapalvelujen ja palveluliiketoiminnan kehittämisessä. Opetussuunnitelma mahdollistaa myös opintoja koko ruokaketjun opinnoissa tai muilta koulutusaloilta. Opintokokonaisuudet ovat eri oppiaineiden muodostamia kokonaisuuksia ja asiakaslähtöisiä palveluja ja projekteja. Myöhemmässä opintojen vaiheessa opintokokonaisuudet toteutuvat työelämän kehittämisprojekteina.

Koulutusohjelman kuvaus ja osaamisalueet

Ravitsemispalvelujen tutkinto-ohjelmassa opiskelijalla on mahdollisuus saavuttaa monipuoliset taidot toimiakseen liikeideoiltaan erilaisissa ravitsemis- ja palvelualan organisaatioissa. Restonomi (AMK) tulee työskentelemään matkailu-, ravitsemis- ja talousalan asiantuntija- ja kehittämistehtävissä, myynti- ja markkinointitehtävissä, esimiestehtävissä ruokapalveluissa tai yrittäjänä.

Ammatillinen osaamisprofiili

Restonomi (AMK) on kansainvälistyvä, mutta paikallisuutta arvostava ammattilainen, jolla on niin käden taitoja kuin liiketoimintaosaamistakin. Hän on työelämän kehittäjä, joka huomioi kuluttajan tarpeet ja kantaa yhteiskunnallista ja ekologista vastuuta. Hän on ammattilainen, joka saa ravinnosta aikaan ruokaelämyksen. Ravitsemispalveluja tuottaessaan hän huomioi terveellisyyden, turvallisuuden, elämyksellisyyden ja liiketoiminnallisuuden. Valinnaiset opinnot auttavat syventämään osaamista ravitsemuksessa, palveluliiketoiminnassa, ruokatuotteiden kehittämisessä. Osaamistaan voi täydentää myös muiden koulutusalojen sisältöjä hyödyntäen.

Kansainvälisyys tutkinto-ohjelmassa

Osa restonomikoulutuksen opintojaksoista on mahdollista toteuttaa englanniksi ja opiskelijoita kannustetaan suorittamaan osan harjoitteluistaan ja opinnoistaan ulkomailla.

Jatko-opintokelpoisuus

Antaa jatko-opintokelpoisuuden matkailu- ja ravitsemisalan ylempään amk-tutkintoon

Opintojen rakenne

Koko opiskelun punaisena lankana on ruoka: sen ravitsemuksellisuus, turvallisuus, taloudellisuus ja elämyksellisyys. Ensimmäisenä vuonna teet alan perusopintoja tuottamalla ruokapalveluja sekä koulun omassa ravintolassa että eri asiakasryhmille järjestetyissä tilaisuuksissa ja tapahtumissa. Toisena vuonna pääset testaamaan johtamistaitojasi ja kolmantena ja neljäntenä vuonna syvennät osaamistasi kehittämis- ja tutkimusosaamisessa. Osa opinnoista järjestetään yhteisinä bio- ja elintarviketekniikan koulutuksen ja agrologikoulutuksen kanssa. Restonomiopinnot järjestetään SeAMK Elintarvike ja maatalouden yksikössä.

Suoritusta ja arviointia koskevat säädökset

Löytyvät ammattikorkeakoulun tutkintosäännöstä.

Valmistumisen edellytykset

Löytyvät ammattikorkeakoulun tutkintosäännöstä ja intrassa olevista valmistumista koskevista ohjeista.

Opiskelumuoto

Restonomikoulutusta järjestetään sekä päivä että monimuotototeutuksena.

Yhteyshenkilöt

Koulutuspäällikkö

Elina Ojala, 040 830 2303, elina.ojala(at)seamk.fi

Opinto-ohjaaja

Eija Putula-Hautala, 040 830 3953, eija.putula-hautala(at)seamk.fi

ECTS-/Kv-koordinaattori

Kirta Nieminen, 040 830 5081, kirta.nieminen(at)seamk.fi

Opiskelijapalvelut

Kirsi Fors, 040 680 7156 kirsi.fors(at)seamk.fi