FI EN 

 
 
<< Palaa edelliselle sivulle

Lihateknologia 3, 5 op

Aika


02.10.2017 - 03.02.2018

Ilmoittautumisaika


04.05.2017 - 09.12.2017

Opintojaksototeutuksen koodi


KC03CE60143-3002

Tutkinto-ohjelma


Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka

Hinta


50 €

Opetusmuoto


lähiopetus

Opetuskieli


suomi

Opintojakson järjestävä toimipiste


SeAMK Elintarvike ja maatalous, Seinäjoki

Sisältö


Lihan kemia ja analysointi, lihan ravitsemukselliset ominaisuudet, lihavalmisteisiin liittyvät lisäaineet, työturvallisuus, lainsäädäntö ja lihantuotannon etiikka. Lihavalmisteiden kehittäminen, erikoislihatuotteet ja liha-alan toiminta erityisesti Itämeren alueella.

Tavoitteet


Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa analysoida lihan ja lihavalmisteiden rakenteen ja koostumuksen merkitystä prosessoinnin ja prosessien kehittämisen kannalta sekä osaa arvioida lihavalmisteiden teknologisia ominaisuuksia.

Opetusmenetelmät


Laboratorioharjoitukset, ryhmätyöt ja luennot

Opiskelijan työmäärä


Työmäärä yhteensä: 135 h
- mistä työjärjestyksessä olevaa opiskelua: 50 h
- mistä itsenäistä opiskelua: 85 h

Opiskelumateriaali


Opettajan materiaali.
Oheismateriaalina mm. Lawrie’s meat science (2007)
Alan artikkelit

Edellytetty aiempi osaaminen


Lihateknologia 1



Ilmoittaudu opintojaksolle
(avautuu uuteen ikkunaan)