FI EN 

 
 
<< Palaa edelliselle sivulle

Henkilöstöjohtaminen ja esimiestyö ruokaketjussa, 5 op

Aika


08.01.2018 - 28.04.2018

Ilmoittautumisaika


30.04.2017 - 25.03.2018

Opintojaksototeutuksen koodi


YELHJESM05-3004

Tutkinto-ohjelma


Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka

Hinta


50 €

Opetusmuoto


lähiopetus

Opetuskieli


suomi

Opintojakson järjestävä toimipiste


SeAMK Elintarvike ja maatalous, Seinäjoki

Sisältö


- johtamisen ja organisaatioiden peruskäsitteet, esimiestyön kokonaisuus sekä henkilöstöjohtamisen kenttä, johon kuuluu mm. esimiehen tehtävät, hyvät työntekijätaidot, johtamistyylit, toimiminen työnantajana ja organisaation keulakuvana, rekrytointi, perehdytys, kehityskeskustelut, palaute, motivointi, muutoksen johtaminen, organisaatioviestintä - työsopimuslain, työehtosopimuslain ja yhteistoimintalain keskeiset säännökset - työntekijän sosiaaliturva pääpiirteittäin.

Tavoitteet


- Opiskelija osaa tarkastella organisaatioita, johtamista ja työtä ruoka-alalla erilaisten käsitejärjestelmien kautta. Hän ymmärtää esimiestyön ja johtajuuden kokonaisuuden sekä johtamisen merkityksen tulokselliselle toiminnalle. Hän oppii tuntemaan johtamisen peruskäsitteet ja henkilöstöjohtamisen osa-alueet sekä saa valmiuksia toimia esimiehenä ja työntekijänä. - Opiskelija tuntee työoikeudellisen järjestelmän ja osaa soveltaa käytäntöön työsuhteeseen liittyviä osapuolten oikeuksia ja velvollisuuksia koskevia lainsäännöksiä. - Opiskelija ymmärtää työehtosopimuslain ja yhteistoimintalain keskeisen sisällön. Hän osaa muodostaa kuvan työntekijän sosiaaliturvaan liittyvistä laeista.

Opetusmenetelmät


Lähiopetus, harjoitustyöt

Opiskelumateriaali


- Hyppänen, Riitta. 2013 tai 2007. Esimiesosaaminen: liiketoiminnan menestystekijänä. Helsinki: Edita.
- Äimälä, Åström, Rautiainen, Nyyssölä: Käytännön työoikeutta esimiehille
-Työsopimuslaki
- Laki yhteistoiminnasta yrityksessä
- Tapaturmavakuutuslaki
- Työttömyysturvalaki
- Työaikalaki
- Työturvallisuuslaki
- Työehtosopimuksista esim. Palvelujen ammattiliitto PAM ry. Majoitus ja ravitsemisalan työntekijöiden työehtosopimus.
- Elintarvikealan työntekijöiden työehtosopimukset Saatavana: http://www.selry.fi/edunvalvonta/sopimusalat_ja_tyoehtosopimukset/
- Muu opettajien osoittama oppimateriaali

Edellytetty aiempi osaaminen


Edeltäviä opintoja ei tarvita.

Lisätietoa opintojaksosta


Verkko-opintoja 1-2 op.



Ilmoittaudu opintojaksolle
(avautuu uuteen ikkunaan)