Kotieläintuotannon ja tuotantoeläinten terveydenhuollon suuntautuminen

Rakennetyyppi: Opintokokonaisuus
Koodi: KA01CKOTU
Tyyppi: Valinnainen
Taso: AMK
Laajuus: 40.0 op
Vastuuopettaja: Tiainen, Juha
Opettajatiimi: Palander, Samu ; Rönkä, Teija ; Hakala, Vera ; Kalliomäki, Taina
Opetuskieli: Suomi

Osaamistavoitteet

Kotieläintuotannon vaihtoehtoisista opinnoista koottu vähintään 40 op opintokokonaisuus tarjoaa laaja-alaisen perehtymisen kotieläinalan eri tuotantosuuntien toimintaan ja työtehtäviin. Yksittäisten tuotantosuuntakohtaisten erikoistumisopintojaksojen valinta on myös mahdollista.

Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot

Esivaatimuksina kaikille opintojaksoille ovat kotieläintuotannon yhteiset ammattiopinnot (OK KA01BKOTU) ja maatilaharjoittelu (KA01EMHARJ).
Nautakarjatalouden erikoistumisopintojaksolle osallistuvien on suoritettava Nurmiviljely (KA01CKATE05) viimeistään samanaikaisesti nautakarjatalouden erikoistumisopintojakson kanssa.
Luonnonmukaisen kotieläintuotannon esivaatimuksena on luonnonmukaisen tuotannon perusteiden (KA01CKATE12) suoritus.

Sisältö

Tuotantopainotteisen erikoistumisen saavuttaa suorittamalla vähintään 40 op seuraavista opintojaksoista: Sikatalouden erikoistumisopintojakso, Nautakarjatalouden erikoistumisopintojakso, Siipikarjatalouden erikoistumisopintojakso, Katetuottomenetelmän mukainen talouden suunnittelu, Hevostalous, Kone- ja laiteautomaatio kotieläintuotannossa, Luonnonmukainen kotieläintuotanto ja muut kotieläintuotannon erikoisalueet.
Tuotantoeläinten terveydenhuollon erikoistumisen (44 op) saavuttaa suorittamalla seuraavat opintojaksot: Sikatalouden erikoistumisopintojakso, Nautakarjatalouden erikoistumisopintojakso, Siipikarjatalouden erikoistumisopintojakso, Eläinten terveyden ylläpito, Soveltavan mikrobiologian perusteet, Tarttuvat mikrobiperäiset eläintaudit, Eläinlääkkeet ja niiden harkittu käyttö sekä Terveydenhuoltotyö.

Lisätietoja

Valinnaisten opintojen lisäksi opiskelija voi painottaa suuntautuneisuuttaan kotieläintuotantoon erikoistumisharjoittelupaikan (20 op) ja opinnäytetyöaiheen (15 op) valinnalla. Opinnäytetyöprosessin edistämiseksi työn aiheesta on suositeltavaa sopia pääainevastaavan kanssa viimeistään kolmannen opiskeluvuoden aikana.

Takaisin