Opiskelija perehtyy eläinten solujen, elimistön ja kudosten rakenteeseen ja toimintaan, eläimen ja tuotantoympäristön vuorovaikutuksen sekä ravintoaineiden ja ravitsemuksen biologiseen merkitykseen.
Opiskelijan työmäärä
Ilmoitetaan opintojakson alussa.
Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot
Edeltäviä opintoja ei tarvita.
Sisältö
Eläimen ja rehujen biologinen kemia; solubiologian ja perinnöllisyyden perusteiden kertaus, elimistön anatominen rakenne osittain sekä tuotannon kannalta tärkeimmät fysiologiset toiminnot, kuten ruoansulatus ja ravintoaineiden käyttö sekä lisääntymistoiminnot; eläimen käyttäytyminen ja hyvinvointi sekä olosuhdetekijöiden vaikutus näihin
Opiskelumateriaali
Luentomuistiinpanot;
Lisäksi suositellaan esim.:
Happonen, P., Holopainen, M., Sotkas, P., Tenhunen, A., Tihtarinen-Ulmanen, M. & Venäläinen, J. 2005. BIOS 2 Solu ja perinnöllisyys sekä BIOS 4 Ihmisen biologia. Porvoo: WSOY;
Frandson, A.D. & Spurgeon, T.L. 1992. Anatomy and physiology of domestic animals. Philadelphia: Lea & Febiger
Opetusmuoto / Opetusmenetelmät
Luento-opetus 70 %, itsenäinen opiskelu 30 %
Arviointikriteerit
Hyväksyttävällä tasolla opiskelija osaa: kuvata eläinten solujen, elimistön ja kudosten rakennetta ja toimintaa ja käyttää eläimen osista ja elintoiminnoista oikeita nimityksiä;
tunnistaa ja kuvata eläimen ja tuotantoympäristön vuorovaikutukseen liittyvät tekijät ja arvioida niiden merkitystä;
tunnistaa ja kuvailla ravintoaineiden kemian pääpiirteitä ja ravitsemuksen biologista merkitystä
Arviointimenetelmät
Kirjallinen kuulustelu (välikuulustelut tai kaksi loppukuulustelua)