Liiketoimintaosaaminen ja tuotantoekonomia
Rakennetyyppi: | Opintojakso |
Koodi: | KA01CMYL02 |
Tyyppi: | Valinnainen |
---|
Taso: | AMK |
Laajuus: | 10.0 op |
Vastuuopettaja: | Ryhänen, Matti |
---|
Opetuskieli: | Suomi |
Opinnon toteutukset, suunniteltu opiskeluvuosi ja lukukausi
Opetussuunnitelma   | Lukukausi   | Laajuus   | Kauden alkupvm.   | Kauden loppupvm. |
MAELINK-2014   |
3-S   |
10.0   |
2016-08-01   |
2016-12-31   |
MAELINK-2015   |
3-S   |
5.0   |
2017-08-01   |
2017-12-31   |
MAELINK-2015   |
3-K   |
5.0   |
2018-01-01   |
2018-07-31   |
MAELINK-2016   |
3-S   |
5.0   |
2018-08-01   |
2018-12-31   |
MAELINK-2016   |
3-K   |
5.0   |
2019-01-01   |
2019-07-31   |
Osaamistavoitteet
Opiskelija ymmärtää kokonaisvaltaisesti maatalousyrityksen toiminnan ja talouden hallinnan sekä maatalousyrittämisen moninaisuuden. Hän ymmärtää liiketalouden keskeiset lainalaisuudet sekä tuotantoekonomian perusteet. Hän kykenee hakemaan uutta tietoa ja hyödyntämään sitä kasvi- ja kotieläintuotannon taloudellisten ongelmien ratkaisemisessa
Opiskelijan työmäärä
10*26,7 tuntia = 267 tuntia, josta 50 % on luokkatyöskentelyä ja 50 % ryhmien omatoimista oppimista.
Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot
Maatalousyrityksen liiketoiminnan perusteet
Sisältö
Teoria ja reaalimaailma; tuotantoprosessien taloudellinen tarkastelu; resurssien hankinta ja hyödyntäminen; tuotantoteknologia ja toimintaympäristö taloudellisen toiminnan rajoitteena; panosten käyttöön liittyvät taloudelliset kysymykset; voiton maksimointi ja kustannusten minimointi; teorioiden hyödyntäminen käytännön kasvintuotannon ja kotieläintuotannon taloudellisessa päätöksenteossa.
Opiskelumateriaali
Kay, Edwards & Duffy 2008. Farm Management. McGraw-Hill. s. 105-156.
Ryhänen & Sipiläinen (toim.) 2016. Maatalousyrityksen johtaminen ja tuotannon suunnittelu. Opetusmoniste.
Ryhänen ja Laitila (toim.) 2012. Yhteistyö ja resurssit maitotiloilla : verkostomaisen yrittämisen lähtökohtia ja edellytyksiä. Seinäjoen ammattikorkeakoulun julkaisuja B 59.
Turkki 2010. Tuotantoekonomia. Helsingin yliopisto. Taloustieteen laitos. Monistesarja nro 4. 2. uudistettu painos.
Opettajan tuottama ja kokoama materiaali.
Opetusmuoto / Opetusmenetelmät
Kontaktiopetusta, ryhmissä esseen kirjoittamista, PP -alustuksen laadintaa ja tulosten esittämistä sekä omatoimista oppimista
Arviointikriteerit
Katso kohta arviointimenetelmät
Arviointimenetelmät
Opiskelija saa arvosanakseen 1 tai 2, kun hän ymmärtää maatalousyrityksen taloudellista toimintaa ja hallitsee teorioiden soveltamisen käytäntöön tyydyttävästi.
Opiskelija saa arvosanakseen 3, kun hän ymmärtää kokonaisvaltaisesti maatalousyrityksen toimintaa ja tuntee tuotantoteorian periaatteet sekä osaa soveltaa teorioita käytäntöön ja kykenee ratkaisemaan käytännön taloudellisia ongelmia hyvin.
Opiskelija saa arvosanakseen 4 tai 5, kun hän ymmärtää kokonaisvaltaisesti maatalousyrityksen toiminnan ja hallitsee tuotantoteorian erinomaisesti ja kykenee soveltamaan teorioita käytännön taloudellisten ongelmien ratkaisemiseen syvällisesti.
Osaamista mitataan välitenteillä, esseiden ja alustusten laadinnalla ja vaihtoehtoisesti lopputentillä.
Takaisin