Elintarviketuotannon uudet menetelmät

Rakennetyyppi: Opintojakso
Koodi: KA33C70
Tyyppi: Valinnainen
Taso: Ylempi AMK
Laajuus: 5.0 op
Opetuskieli: Suomi

Opinnon toteutukset, suunniteltu opiskeluvuosi ja lukukausi

Opetussuunnitelma  Lukukausi  Laajuus  Kauden alkupvm.  Kauden loppupvm.
RUOKAPAL-2015   1-S   5.0   2015-08-01   2015-12-31  
RUOKATEO-2015   1-S   5.0   2015-08-01   2015-12-31  

Osaamistavoitteet

Opiskelija perehtyy ruokaketjun ajankohtaisiin teknologisiin ratkaisuihin. Opiskelija osaa tarkastella erilaisia ruuan valmistamiseen liittyviä menetelmiä, esimerkiksi nanoteknologia, sous vide. Opiskelija osaa hankkia tietoa uusista ratkaisuista sekä osaa arvioida uusien menetelmien käyttöönottoon liittyviä riskejä ja hyötyjä.

Opiskelijan työmäärä

Työmäärä yhteensä: 135 h
- mistä työjärjestyksessä olevaa opiskelua: 32 h
- mistä itsenäistä opiskelua: 103 h

Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot

Edeltäviä opintoja ei tarvita

Sisältö

Kestävä kehitys – luonnonvarojen ja energian tehokas hyödyntäminen elintarvikeketjussa

Innovatiiviset tuotteet ja pakkaukset

Elintarviketurvallisuutta ja tuotelaatua lisäävät valmistusmenetelmät

Opiskelumateriaali

Fellows, P. J. (2017). Food Processing Technology - Principles and Practice (4th Edition), saatavissa: https://app.knovel.com/web/toc.v/cid:kpFPTPPE21/viewerType:toc/root_slug:food-processing-technology/url_slug:food-processing-technology?b-q=food%20processing%20technology&sort_on=default&b-subscription=TRUE&b-group-by=true&b-search-type=tech-reference&b-sort-on=default&scrollto=food%20processing%20technology

Opetusmuoto / Opetusmenetelmät

Ennakkotehtävä, orientaatioluento, ryhmätyöt ja henkilökohtainen kehittämistehtävä.

Arviointikriteerit

Kiitettävä (5): Opiskelija on osallistunut aktiivisesti kurssityöskentelyyn. Opiskelija on osoittanut opintojaksolla kykyä ymmärtää aiheen käsitteistöä ja on osoittanut kykyä arvioida uusia elintarvikkeiden prosessointi- ja kehittämismenetelmiä. Opiskelija on pystynyt tuottamaan uutta tietoa kurssitehtävässään.
Hyvä (4-3): Opiskelija on osallistunut aktiivisesti kurssityöskentelyyn. Opiskelija on osoittanut opintojaksolla kykyä ymmärtää aiheen käsitteistöä ja on osoittanut kykyä soveltaa opittua ruokatuotannon mentelmiin. Opiskelija on osoittanut uusien menetelmien arviointikykyä kurssitehtävässään.
Tyydyttävä (2-1): Opiskelija on osallistunut kurssityöskentelyyn. Opiskelija on osoittanut opintojaksolla kykyä ymmärtää elintarviketuotannon uusia tuotteita ja menetelmiä. Opiskelija on pystynyt hyödyntämään kurssin peruskäsitteistöä kurssitehtävässään.

Arviointimenetelmät

Hyväksytysti suoritetut tehtävät

Harjoittelu

Ei harjoittelua

Takaisin