Elintarviketuotannon uudet menetelmät
Rakennetyyppi: | Opintojakso |
Koodi: | KA33C70 |
Tyyppi: | Valinnainen |
---|
Taso: | Ylempi AMK |
Laajuus: | 5.0 op |
Opetuskieli: | Suomi |
Opinnon toteutukset, suunniteltu opiskeluvuosi ja lukukausi
Opetussuunnitelma   | Lukukausi   | Laajuus   | Kauden alkupvm.   | Kauden loppupvm. |
RUOKAPAL-2015   |
1-S   |
5.0   |
2015-08-01   |
2015-12-31   |
RUOKATEO-2015   |
1-S   |
5.0   |
2015-08-01   |
2015-12-31   |
Osaamistavoitteet
Opiskelija perehtyy ruokaketjun ajankohtaisiin teknologisiin ratkaisuihin. Opiskelija osaa tarkastella erilaisia ruuan valmistamiseen liittyviä menetelmiä, esimerkiksi nanoteknologia, sous vide. Opiskelija osaa hankkia tietoa uusista ratkaisuista sekä osaa arvioida uusien menetelmien käyttöönottoon liittyviä riskejä ja hyötyjä.
Opiskelijan työmäärä
Työmäärä yhteensä: 135 h
- mistä työjärjestyksessä olevaa opiskelua: 32 h
- mistä itsenäistä opiskelua: 103 h
Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot
Edeltäviä opintoja ei tarvita
Sisältö
Kestävä kehitys – luonnonvarojen ja energian tehokas hyödyntäminen elintarvikeketjussa
Innovatiiviset tuotteet ja pakkaukset
Elintarviketurvallisuutta ja tuotelaatua lisäävät valmistusmenetelmät
Opiskelumateriaali
Fellows, P. J. (2017). Food Processing Technology - Principles and Practice (4th Edition), saatavissa: https://app.knovel.com/web/toc.v/cid:kpFPTPPE21/viewerType:toc/root_slug:food-processing-technology/url_slug:food-processing-technology?b-q=food%20processing%20technology&sort_on=default&b-subscription=TRUE&b-group-by=true&b-search-type=tech-reference&b-sort-on=default&scrollto=food%20processing%20technology
Opetusmuoto / Opetusmenetelmät
Ennakkotehtävä, orientaatioluento, ryhmätyöt ja henkilökohtainen kehittämistehtävä.
Arviointikriteerit
Kiitettävä (5): Opiskelija on osallistunut aktiivisesti kurssityöskentelyyn. Opiskelija on osoittanut opintojaksolla kykyä ymmärtää aiheen käsitteistöä ja on osoittanut kykyä arvioida uusia elintarvikkeiden prosessointi- ja kehittämismenetelmiä. Opiskelija on pystynyt tuottamaan uutta tietoa kurssitehtävässään.
Hyvä (4-3): Opiskelija on osallistunut aktiivisesti kurssityöskentelyyn. Opiskelija on osoittanut opintojaksolla kykyä ymmärtää aiheen käsitteistöä ja on osoittanut kykyä soveltaa opittua ruokatuotannon mentelmiin. Opiskelija on osoittanut uusien menetelmien arviointikykyä kurssitehtävässään.
Tyydyttävä (2-1): Opiskelija on osallistunut kurssityöskentelyyn. Opiskelija on osoittanut opintojaksolla kykyä ymmärtää elintarviketuotannon uusia tuotteita ja menetelmiä. Opiskelija on pystynyt hyödyntämään kurssin peruskäsitteistöä kurssitehtävässään.
Arviointimenetelmät
Hyväksytysti suoritetut tehtävät
Harjoittelu
Ei harjoittelua
Takaisin