Harjoittelu

Rakennetyyppi: Opintojakso
Koodi: KC03ER00
Taso:
Laajuus: 30.0 op
Vastuuopettaja: Pasto, Matti-Pekka
Opetuskieli: Suomi

Opinnon toteutukset, suunniteltu opiskeluvuosi ja lukukausi

Opetussuunnitelma  Lukukausi  Laajuus  Kauden alkupvm.  Kauden loppupvm.
BIOEL-2015   3-K   30.0   2018-01-01   2018-07-31  
BIOEL-2016   3-K   30.0   2019-01-01   2019-07-31  

Osaamistavoitteet

Harjoittelun tavoitteena on syventää tietoja ja taitoja opiskelijan erikoistumisalalta ja oppia tuntemaan työelämän vaatimuksia. Opiskelija osaa tarkastella ja reflektoiden omaa edistymistään alalla ja työyhteisön jäsenenä. Harjoittelun suorittaminen osittain tai kokonaan ulkomailla on suositeltavaa.

Opiskelijan työmäärä

810 h, 5 kk

Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot

Johdanto elintarviketekniikan opintoihin, elintarvikeprosessit sekä elintarviketurvallisuus ja mikrobiologia, yhteensä vähintään 100 op. (Suositus)

Sisältö

Opiskelija hankkii harjoittelupaikan uratoiveidensa ja –tavoitteidensa mukaisesti. Ennen harjoittelua opiskelija laatii työnantajansa kanssa harjoittelusuunnitelman, jossa määritellään harjoittelun sisältö ja siihen kuuluvia tehtäviä. Työtehtävät voivat liittyä esimies-, neuvonta-, markkinointi-, tuotekehitys-, suunnittelu-, valvonta- ym. tehtäviin. Harjoittelua valvova opettaja hyväksyy suunnitelman. Opiskelija laatii raportin harjoittelustaan ja esittelee sen yhteisessä seminaarissa.

Opiskelumateriaali

Hatu- harjoitteluohjelma ja erillisohjeet moodlessa

Opetusmuoto / Opetusmenetelmät

Työskentely työyhteisön jäsenenä ja raportointi

Arviointikriteerit

Opintojakso arvioidaan hyväksytty / hylätty.
Hyväksytty
Opiskelijalla on näkemys oman alansa tehtävistä ja alansa tulevaisuuden visioista.
Osaa tarkastella kriittisesti reflektoiden omaa edistymistään alalla ja työyhteisön jäsenenä.
Hylätty
Opiskelija ei ole noudattanut tehtyä harjoittelusuunnitelmaa tai opiskelijalla ei ole näkemystä oman alansa tehtävistä ja alansa tulevaisuuden visioista tai ei osaa tarkastella omaa edistymistään alalla ja työyhteisön jäsenenä.

Arviointimenetelmät

Raportti, seminaari (oma esitys ja osallistuminen) ja työnantajan antama työtodistus tai vastaava dokumentti.

Takaisin