Ruokatuotteen kehittämisprojekti
Rakennetyyppi: | Opintojakso |
Koodi: | KI15CPROJ07 |
Tyyppi: | Valinnainen |
---|
Taso: | AMK |
Laajuus: | 5.0 op |
Vastuuopettaja: | Nuotio, Liisa |
---|
Opettajatiimi: | Nieminen, Kirta |
Opetuskieli: | Suomi |
Opinnon toteutukset, suunniteltu opiskeluvuosi ja lukukausi
Opetussuunnitelma   | Lukukausi   | Laajuus   | Kauden alkupvm.   | Kauden loppupvm. |
PALVELUJ-2013   |
4-S   |
5.0   |
2016-08-01   |
2016-12-31   |
Osaamistavoitteet
Opiskelija hallitsee tuotekehitysprosessin ja tuotteistamisen teoriassa, sekä osaa suunnitella, toteuttaa ja johtaa asiakaslähtöisesti, kustannustehokkaasti, ravitsemuksellisen laadun näkökulmat huomioiden ja innovatiivisesti ruokatuotteen tuotekehitys- ja tuotteistamisprosessia. Opiskelija hallitsee reseptiikan suunnittelun, testaamisen ja vakioinnin. Hän osaa soveltaa elintarvikekemiaa ja elintarvikkeiden aistinvaraisia tutkimusmenetelmiä ruokatuotteen kehittämisprojektissa.
Opiskelijan työmäärä
135 h
Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot
Ruoan ja ruokalistojen kehittäminen
Sisältö
Työelämälähtöinen tuotekehitys- ja tuotteistamisprosessi
Opiskelumateriaali
Tuorila, H. & Appelbye, U. Elintarvikkeiden aistinvaraiset tutkimusmenetelmät. Helsinki: Yliopistopaino.
Saatavuus: https://plari.amkit.fi/vwebv/holdingsInfo?sk=fi_FI&bibId=69717
Muu jaksolla ilmoitettu materiaali
Opetusmuoto / Opetusmenetelmät
Ilmoitetaan opintojakson alussa.
Arviointikriteerit
5
Opiskelija osaa suunnitella, toteuttaa ja johtaa asiakaslähtöisesti, kustannustehokkaasti, ravitsemuksellisen laadun näkökulmat huomioiden ja innovatiivisesti ruokatuotteen tuotekehitys- ja tuotteistamisprosessia.
Opiskelija osaa organisoida ja toteuttaa reseptiikan suunnittelun, testaamisen ja vakioinnin.
Hän osaa soveltaa elintarvikekemiaa ja elintarvikkeiden aistinvaraisia tutkimusmenetelmiä ruokatuotteen kehittämisprojektissa.
3
Opiskelija osaa suunnitella ja toteuttaa asiakaslähtöisiä, kustannustehokkaita, ravitsemuksellisen laadun näkökulmat huomioivia ruokatuotteen tuotekehitys- ja tuotteistamisprosessia.
Opiskelija osaa toteuttaa reseptiikan suunnittelua, testaamista ja vakiointia.
Hän hyödyntää elintarvikekemiaa ja elintarvikkeiden aistinvaraisia tutkimusmenetelmiä ruokatuotteen kehittämisprojektissa.
1
Opiskelija tunnistaa tuotekehitysprosessin ja tuotteistamisen päävaiheet ja lähtökohdat teoriassa
Opiskelija osaa kehittää ja testata reseptiikkaa.
Hän tunnistaa elintarvikekemian ja elintarvikkeiden aistinvaraisten tutkimusmenetelmien käyttötilanteita ruokatuotteen kehittämisprojektissa.
Arviointimenetelmät
Kehittämisprojektin prosessi ja raportti, itsearviointi
Lisätietoja
T&K osuus 3 op
Takaisin