Ruokatuotteen kehittämisprojekti

Rakennetyyppi: Opintojakso
Koodi: KI15CPROJ07
Tyyppi: Valinnainen
Taso: AMK
Laajuus: 5.0 op
Vastuuopettaja: Nuotio, Liisa
Opettajatiimi: Nieminen, Kirta
Opetuskieli: Suomi

Opinnon toteutukset, suunniteltu opiskeluvuosi ja lukukausi

Opetussuunnitelma  Lukukausi  Laajuus  Kauden alkupvm.  Kauden loppupvm.
PALVELUJ-2013   4-S   5.0   2016-08-01   2016-12-31  

Osaamistavoitteet

Opiskelija hallitsee tuotekehitysprosessin ja tuotteistamisen teoriassa, sekä osaa suunnitella, toteuttaa ja johtaa asiakaslähtöisesti, kustannustehokkaasti, ravitsemuksellisen laadun näkökulmat huomioiden ja innovatiivisesti ruokatuotteen tuotekehitys- ja tuotteistamisprosessia. Opiskelija hallitsee reseptiikan suunnittelun, testaamisen ja vakioinnin. Hän osaa soveltaa elintarvikekemiaa ja elintarvikkeiden aistinvaraisia tutkimusmenetelmiä ruokatuotteen kehittämisprojektissa.

Opiskelijan työmäärä

135 h

Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot

Ruoan ja ruokalistojen kehittäminen

Sisältö

Työelämälähtöinen tuotekehitys- ja tuotteistamisprosessi

Opiskelumateriaali

Tuorila, H. & Appelbye, U. Elintarvikkeiden aistinvaraiset tutkimusmenetelmät. Helsinki: Yliopistopaino.
Saatavuus: https://plari.amkit.fi/vwebv/holdingsInfo?sk=fi_FI&bibId=69717

Muu jaksolla ilmoitettu materiaali

Opetusmuoto / Opetusmenetelmät

Ilmoitetaan opintojakson alussa.

Arviointikriteerit

5
Opiskelija osaa suunnitella, toteuttaa ja johtaa asiakaslähtöisesti, kustannustehokkaasti, ravitsemuksellisen laadun näkökulmat huomioiden ja innovatiivisesti ruokatuotteen tuotekehitys- ja tuotteistamisprosessia.
Opiskelija osaa organisoida ja toteuttaa reseptiikan suunnittelun, testaamisen ja vakioinnin.
Hän osaa soveltaa elintarvikekemiaa ja elintarvikkeiden aistinvaraisia tutkimusmenetelmiä ruokatuotteen kehittämisprojektissa.
3
Opiskelija osaa suunnitella ja toteuttaa asiakaslähtöisiä, kustannustehokkaita, ravitsemuksellisen laadun näkökulmat huomioivia ruokatuotteen tuotekehitys- ja tuotteistamisprosessia.
Opiskelija osaa toteuttaa reseptiikan suunnittelua, testaamista ja vakiointia.
Hän hyödyntää elintarvikekemiaa ja elintarvikkeiden aistinvaraisia tutkimusmenetelmiä ruokatuotteen kehittämisprojektissa.
1
Opiskelija tunnistaa tuotekehitysprosessin ja tuotteistamisen päävaiheet ja lähtökohdat teoriassa
Opiskelija osaa kehittää ja testata reseptiikkaa.
Hän tunnistaa elintarvikekemian ja elintarvikkeiden aistinvaraisten tutkimusmenetelmien käyttötilanteita ruokatuotteen kehittämisprojektissa.

Arviointimenetelmät

Kehittämisprojektin prosessi ja raportti, itsearviointi

Lisätietoja

T&K osuus 3 op

Takaisin