Elintarviketeknologian työkurssi

Rakennetyyppi: Opintojakso
Koodi: KC03CETK05
Tyyppi: Valinnainen
Taso: AMK
Laajuus: 5.0 op
Vastuuopettaja: Alarinta, Jarmo
Opettajatiimi: Kyntäjä, Merja
Opetuskieli: Suomi

Opinnon toteutukset, suunniteltu opiskeluvuosi ja lukukausi

Opetussuunnitelma  Lukukausi  Laajuus  Kauden alkupvm.  Kauden loppupvm.
BIOEL-2014   4-S   5.0   2017-08-01   2017-12-31  
BIOEL-2015   4-S   5.0   2018-08-01   2018-12-31  
BIOEL-2016   4-S   5.0   2019-08-01   2019-12-31  

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- osaa arvioida leivontaprosesseja ja tuotteiden laatuun vaikuttavia tekijöitä
- osaa soveltaa ja kehittää leipomoteollisuuden valmistusmenetelmiä
- oppii rakentamaan maidonkäsittelyprosesseja yksikköprosesseista ja ymmärtää valmistusprosessien yhteyden tuotantoteknologiaan
- osaa arvioida aineksien ja prosessivaiheiden vaikutuksista valmiin tuotteen ominaisuuksiin ja osaa tehdä tuotteen laadun edellyttämiä muutoksia valmistusprosesseissa.

Opiskelijan työmäärä

Työmäärä yhteensä 135 h
- työjärjestyksessä olevaa 60 h
- itsenäistä opiskelua 75 h

Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot

Elintarvikekemia ja elintarvikeprosessit.

Sisältö

Cereal technology:
- Production of bread, pastries, confectionary products and biscuits
- Pre-prepared dough and
- Cold baking
- Additives
- Quality control
- Machinery used in bakeries

Building-blocks of dairy processing
- Heat exchangers
- Centrifugal separators and milk fat standardisation systems
- Homogenisers
- Membrane filters
- Evaporators
- Deaerators
- Pumps
- Pipes, valves and fittings
- Tanks
- Service systems
- Special dairy products.

Opiskelumateriaali

Laatuleipää käsikirja leipurille; Leipomoalan Edistämissäätiö,

Kahvileipää käsikirja leipurille; Leipomoalan Edistämissäätiö,

Opettajan materiaali. Bylund, G. 2003. Dairy Processing Handbook. Second revised edition. Tetra Pak Processing System Ab. 452 s.

Kondiittorin käsikirja; Leipomoalan Edistämissäätiö,

Opetusmuoto / Opetusmenetelmät

Luennot, harjoitukset (läsnäolo harjoitustöissä pakollinen)

Arviointikriteerit

Tyydyttävä (1…2): Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot. Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät.

Hyvä (3…4): Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän kykenee yhdistämään oppimansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.

Kiitettävä (5): Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut harjoitustyöt ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee leipomo- ja meijeriteknologiaan liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä osaa soveltaa niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä ja ajatuksia aiemmin oppimaansa

Arviointimenetelmät

Opintojakson arvosana muodostuu kahdesta osasta: tentti 50 % ja harjoitustyöt (työselostukset) 50 %. Kummatkin osiot on suoritettava hyväksyttävästi.

Harjoittelu

Ei

Takaisin