Opiskelija on selvillä kasvijärjestelmästä ja tuntee kasvien rakenteen solu-, solukko- ja elintasolla. Hän tietää kasvien fysiologian, kehityksen ja lisääntymisen. Opiskelija osaa tehdä yhteenvedon tärkeimpien pelto-viljelykasvien viljelytekniikoista, osaa ottaa maanäytteet sekä tutustuu koulutilan toimintaan ja kasvinviljelyn välineistöön.
Opiskelijan työmäärä
Luennot n. 30 tuntia, harjoitustyöt n. 20 tuntia, oppimistehtävät ja tentti 30 tuntia.
Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot
Edeltäviä opintoja ei tarvita.
Sisältö
Kasvisystematiikka; kasvianatomia; kasvifysiologia: vesi-, ravinne-, ja energiatalous; kasvien lisääntyminen; rikkakasvien biologiaa. Koulutilan kasvintuotanto, maanäytteiden otto ja tulosten tulkinta, peltokasvien viljelytekniikka.
Opiskelumateriaali
Pankakoski, A. 1999 tai uudempi. Puutarhurin kasvioppi.; Hyytiäinen, Hedman-Partanen, Hiltunen 1995. Kasvintuotanto 2 tai Seppänen, M. (toim.) 2008. Peltokasvien tuotanto. Muuta materiaalia osoituksen mukaan.
Taso 1. Opiskelija osaa ottaa maanäytteet ja selittää, mitä viljavuustutkimuksen tulosten lyhenteet ja leimat tarkoittavat. Opiskelija kertoo pääkohdat tärkeimpien peltokasvien viljelytekniikoista. Opiskelija osaa selittää alan keskeisiä käsitteitä.
Taso 3. Opiskelija suunnittelee maanäytteiden oton ja ottaa ne käytännössä. Opiskelija arvioi viljavuustutkimuksen tulosten perusteella maan viljavuutta. Opiskelija selittää eri peltokasvien viljelytekniikoita ja niihin liittyviä käsitteitä.
Taso 5. Opiskelija osaa suunnitella ja vertailla maanäytteiden ottotapoja ja soveltaa tietojaan käytännössä. Opiskelija tulkitsee ja vertailee viljavuustutkimuksen tuloksia. Opiskelija vertailee eri peltokasvien viljelytekniikoita ja perustelee eroihin vaikuttavia syitä.
Arviointimenetelmät
- Luennot-aktiivisuus
- Laboraatiot ja harjoitustyöt -osanotto ja aktiivisuus
- Hyväksytyt oppimistehtävät ja tentit