Siipikarjatuotanto ja terveydenhoito
Rakennetyyppi: | Opintojakso |
Koodi: | KA01CMATU10 |
Taso: | AMK |
Laajuus: | 5.0 op |
Vastuuopettaja: | Palander, Samu |
---|
Opettajatiimi: | Palander, Samu |
Opetuskieli: | Suomi |
Opinnon toteutukset, suunniteltu opiskeluvuosi ja lukukausi
Opetussuunnitelma   | Lukukausi   | Laajuus   | Kauden alkupvm.   | Kauden loppupvm. |
MAELINK-2013   |
3-K   |
5.0   |
2016-01-01   |
2016-07-31   |
Osaamistavoitteet
Kokonaisvaltainen perehtyminen siipikarjatalouteen merkitykseltään lisääntyvänä tuotannonalana sekä siipikarjan hoitoon; valmius toimia alan yrittäjänä tai alaan liittyvissä työtehtävissä.
Opiskelijan työmäärä
Työmäärä yhteensä: 135 h
- mistä työjärjestyksessä olevaa opiskelua: 60 h
- mistä itsenäistä opiskelua: 75 h
Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot
Yhteiset kotieläintuotannon opinnot
Sisältö
Munivien kanojen, poikasten ja lihasiipikarjan tuotanto, ravitsemus, ruokinta ja hoito, siipikarjan lisääntyminen ja haudontatekniikka. Siipikarjan tuotantoympäristön, terveydenhoidon ja hyvinvoinnin ajankohtaiset erityiskysymykset, osin kiinnostuksen ja suuntautumisen mukaan.
Opiskelumateriaali
Harrinkari, T. & Raukola, I. 2009. Siipikarjatuotanto elinkeinona. Helsinki: Opetushallitus
Saatavuus: http://tiny.cc/1fxgkx
Leeson, S. & Summers, J. 2005. Commercial poultry nutrition. Guelph: University Books
Saatavuus: http://tiny.cc/ngxgkx
Luennoilla esille tuleva materiaali
Opetusmuoto / Opetusmenetelmät
Luennot ja keskustelut, ongelmanratkaisu-, tiedonhankinta ja raportointitehtävät sekä kirjallisuuteen perehtyminen.
Arviointikriteerit
Hyväksyttävä taso: Opiskelija pystyy vastaamaan eri siipikarjaryhmien ruokinnan, hoidon ja ennaltaehkäisevän terveydenhoidon suunnittelusta ja toteuttamisesta sekä pystyy osallistumaan ammattimaiseen keskusteluun siipikarjatalouden asioista
Arviointimenetelmät
Aktiivinen osallistuminen, tehtävät, kirjallinen kuulustelu
Takaisin