Viljateknologia 2
Rakennetyyppi: | Opintojakso |
Koodi: | KC03CE60201 |
Tyyppi: | Valinnainen |
---|
Taso: | AMK |
Laajuus: | 2.0 op |
Vastuuopettaja: | Kyntäjä, Merja |
---|
Opetuskieli: | Suomi |
Opinnon toteutukset, suunniteltu opiskeluvuosi ja lukukausi
Opetussuunnitelma   | Lukukausi   | Laajuus   | Kauden alkupvm.   | Kauden loppupvm. |
BIOEL-2013   |
4-S   |
2.0   |
2016-08-01   |
2016-12-31   |
Osaamistavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- osaa arvioida leivontaprosesseja jatuotteiden laatuun vaikuttavia tekijöitä
- osaa soveltaa ja kehittää leipomoteollisuuden valmistusmenetelmiä.
Opiskelijan työmäärä
Työmäärä yhteensä: 50 h
Luennot ja laskuharjoitukset: 24 h
Itsenäistä opiskelua: 26 h
Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot
Elintarvikekemia ja elintarvikeprosessit.
Sisältö
Ruokaleipien, kahvileipien, konditoriatuotteiden ja keksien valmistus, esitaikinat ja raskitus, kylmäleivonta, lisäaineet, laadunhallinta ja leipomokoneet
Opiskelumateriaali
Laatuleipää käsikirja leipurille; Leipomoalan Edistämissäätiö,
Saatavuus: https://plari.amkit.fi/vwebv/holdingsInfo?sk=fi_FI&bibId=7606
Kahvileipää käsikirja leipurille; Leipomoalan Edistämissäätiö,
Saatavuus: https://plari.amkit.fi/vwebv/holdingsInfo?sk=fi_FI&bibId=7652
Kondiittorin käsikirja; Leipomoalan Edistämissäätiö,
Saatavuus: https://plari.amkit.fi/vwebv/holdingsInfo?sk=fi_FI&bibId=56310
Opettajan materiaali
Opetusmuoto / Opetusmenetelmät
Luennot, leivontaharjoitukset (läsnäolo harjoitustöissä pakollinen)
Arviointikriteerit
Tyydyttävä (1…2): Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot. Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät.
Hyvä (3…4): Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän kykenee yhdistämään oppimansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.
Kiitettävä (5): Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä osaa soveltaa niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä ja ajatuksia aiemmin oppimaansa soveltaen.
Arviointimenetelmät
Opintojakson arvosana muodostuu kahdesta osasta: tentti 50 % ja harjoitustyöt (työselostukset) 50 %. Kummatkin osiot on suoritettava hyväksyttävästi.
Harjoittelu
None
Takaisin