Opinnäytetyön tavoitteena on kehittää ja osoittaa opiskelijan valmiuksia soveltaa tietojaan ja taitojaan ammattiopintoihin liittyvässä käytännön asiantuntijatehtävässä. Opinnäytetyössä sovelletaan opinnoissa hankittuja teoreettisia tietoja ja tavoitteena on opiskelijan kasvu asiantuntijuuteen. Opinnäytetyö kehittää mm. opiskelijan ongelmien ratkaisua, projektityöskentelyä, tutkimuksellista ajattelutapaa, itsenäistä tiedon hankintaa ja tulosten kirjallista esittämistä. Tavoitteena on myös kehittää kriittisyyttä ja kykyä ratkaista ongelmia sekä luovuutta. Opinnäytetyö voi toimia siltana työelämään.
Opiskelijan työmäärä
Työmäärä yhteensä 400 h
Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot
On suositeltavaa, että opiskelija on suorittanut kahden ensimmäisen vuoden opinnot ennen opinnäytetyön aloittamista.
Sisältö
Opinnäytetyöt suuntautuvat useimmiten soveltavaan, omaa toiminta-aluetta palvelevaan tutkimus- ja kehitystyöhön. Opinnäytetyö voi olla kehittämishanke (esim. yrityksen nykykäytäntöjen parantaminen tai uusien suunnittelu), produktio /tuotos (esim. uusien tuotteiden tai työvälineiden suunnittelu ja kehittäminen, opas, tapahtuma) tai empiirinen tutkimus (esim. toimintamallin kehittäminen, arviointitutkimus).
Opiskelumateriaali
Opiskelija tutustuu omaa aihettaan käsittelevään kirjallisuuteen. Suositeltavaa metodologia kirjallisuutta ovat:
- Tarja Heikkilä. 2001, 3. uud. painos. Tilastollinen tutkimus. Edita
- Sirkka Hirsjärvi ja Helena Hurme. 2001. Tutkimushaastattelu, teemahaastattelun teoria ja käytäntö. Yliopistopaino
- Vilkka, H. & Airaksinen T. 2003. Toiminnallinen opinnäytetyö. Gummerus.
Opetusmuoto / Opetusmenetelmät
Oppimisprosessia ohjaa kontruktivistinen oppimiskäsitys. Opiskelija tulkitsee havaintojaan ja tuottamaansa uutta tietoa suhteessa aikaisempaan tietoonsa ja kokemuksiinsa pohjaten. Opinnäytetyö tehdään yksin tai erityistapauksessa pari- tai tiimityönä. Opiskelijalla on ohjaava opettaja, jonka kanssa työtä käydään läpi koko prosessin ajan. Opiskelija osallistuu aktiivisesti seminaareihin, joissa työ esitellään kaksi kertaa alkuvaiheessa ja kerran loppuvaiheessa. Opinnäytetyöprosessiin liittyvät kirjallisen opinnäytetyön lisäksi seuraavat osat: Seminaarit ja työn esittäminen, Opinnäytetyöohjeen tentti, Tiedonhakuku, Englanninkielinen tiivistelmä, Kielenhuollon tentti, Kieliasun tarkistus viestinnän opettajalla, Englanninkielisen tiivistelmän tarkistus, Työn vieminen tietokantaan, Palautteet, Kypsyysnäyte
Arviointikriteerit
Arviointikriteerit ovat Seinäjoen ammattikorkeakoulun yhteiset ja löytyvät SeAMK:n intrasta.
Lisätietoja
See the Guidelines for Writing a Thesis (available on Seinäjoki UAS intranet). Additional information about the thesis writing process is offered at the beginning of the academic year.