Maatalouspolitiikka

Rakennetyyppi: Opintojakso
Koodi: KA01CLITO05
Taso: AMK
Laajuus: 5.0 op
Vastuuopettaja: Rajakorpi, Jyrki
Opettajatiimi: Rajakorpi, Jyrki
Opetuskieli: Suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija tuntee maatalouspolitiikan tieteellisen perustan sekä sisällön ja tehtävät. Opiskelija tuntee EU:n maatalouspolitiikan taustan, tavoitteet ja perusperiaatteet sekä ymmärtää kansainvälisen sopimus- ja päätöksentekojärjestelmän.

Opiskelijan työmäärä

Ilmoitetaan opintojakson alussa.

Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot

Liiketoimintaosaamisen perusteet.

Sisältö

Maatalouspolitiikan tieteellinen perusta, sisältö ja tehtävät; maatalouspolitiikan kansainvälinen sopimus- ja päätöksentekojärjestelmä (WTO ym.); EU:n maatalouspolitiikka; EU ja kansallinen lainsäädäntö; EU-tukiin liittyvät kansalliset lait ja säädökset; EU-tukilomakkeiden täyttö esimerkkitilalle; suunnittelun merkitys.

Opiskelumateriaali

- Kola 2009. Maatalousekonomian perusteet: Maatalouspolitiikkaosio, MAE1a. Helsingin yliopisto. Taloustieteen laitos. Luentomoniste, 2009.
- www.mavi.fi
- www.mmm.fi
- http://europa.eu.int/comm/agriculture/mtr/index_fi.htm
- http://europa.eu.int/comm/agriculture/index_fi.htm
- http://europa.eu.int/comm/dgs/agriculture/index_fi.htm

Opetusmuoto / Opetusmenetelmät

Kontaktiopetus (50%) ja omatoiminen oppiminen (50%)

Arviointikriteerit

Taso 1: Opiskelija ymmärtää ohjattuna maatalouspolitiikan tieteellisen perustan ja EU:n yhteisen maatalouspolitiikan sekä kansallisen maatalouspolitiikan pääperiaatteet. Hän osaa ohjatusti hakea tietoa tukijärjestelmistä ja niiden hyödyntämisestä suunnittelussa.
Taso 3: Opiskelija ymmärtää maatalouspolitiikan tieteellisen perustan. Hän ymmärtää EU:n yhteisen ja kansallisen maatalouspolitiikan muutosten taustat ja tavoitteet. Hän osaa hakea tietoa tukijärjestelmistä ja hyödyntää tietoa suunnittelussa.
Taso 5: Opiskelija ymmärtää maatalouspolitiikan tieteellisen perustan. Hän ymmärtää kansainvälistä maatalouspolitiikkaa ja pystyy analysoimaan muutoksia. Hän osaa monipuolisesti hyödyntää tietoa tukijärjestelmistä käytännön suunnittelussa.

Arviointimenetelmät

Hyväksytysti suoritetut tehtävät; hyväksytysti suoritettu tentti

Harjoittelu

None

Takaisin