Kokonaisvaltainen perehtyminen siipikarjatalouteen merkitykseltään lisääntyvänä tuotannonalana sekä siipikarjan hoitoon; valmius toimia alan yrittäjänä tai alaan liittyvissä työtehtävissä.
Opiskelijan työmäärä
Ilmoitetaan opintojakson alussa.
Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot
Kotieläintuotannon biologian ja kemian perusta
Kotieläintuotannon perustiedot ja -taidot
Sisältö
Siipikarjatalouden rakenne ja merkitys, munivien kanojen, poikasten ja lihasiipikarjan tuotanto, ravitsemus ja hoito, siipikarjan lisääntyminen ja haudontatekniikka, tuotantoympäristö, terveydenhoito ja hyvinvointi sekä rakennustekniikka ja tuotannon teknologia. Siipikarjatalouden ajankohtaiset erityiskysymykset kiinnostuksen ja suuntautumisen mukaan.
Opiskelumateriaali
Harrinkari, T. & Rauloka, I. 2009. Siipikarjatuotanto elinkeinona. Helsinki: Opetushallitus;
Leeson, S. & Summers, J. 2005. Commercial poultry nutrition. Guelph: University Books;
Luennoilla esille tuleva materiaali
Opetusmuoto / Opetusmenetelmät
Luennot ja keskustelut, ongelmanratkaisu-, tiedonhankinta ja raportointitehtävät sekä kirjallisuuteen perehtyminen. Lähiopetus 40 %, itsenäinen työskentely 60 %
Arviointikriteerit
Hyväksyttävä taso: Opiskelija osaa suunnitella eri siipikarjaryhmien ruokintasuunnitelmia annettujen ja itse valitsemiensa rehuvaihtoehtojen perusteella, osaa arvioida ja valita siipikarjarakennusten teknisiä ratkaisuja sekä pystyy osallistumaan ammattimaiseen keskusteluun siipikarjatalouden asioista.
Arviointimenetelmät
Aktiivinen osallistuminen, tehtävät ja kirjallinen kuulustelu