Siipikarjatalouden erikoistumisopintojakso

Rakennetyyppi: Opintojakso
Koodi: KA01CKOTU03
Taso: AMK
Laajuus: 6.0 op
Vastuuopettaja: Palander, Samu
Opettajatiimi: Palander, Samu ; Törmä, Juhani
Opetuskieli: Suomi

Osaamistavoitteet

Kokonaisvaltainen perehtyminen siipikarjatalouteen merkitykseltään lisääntyvänä tuotannonalana sekä siipikarjan hoitoon; valmius toimia alan yrittäjänä tai alaan liittyvissä työtehtävissä.

Opiskelijan työmäärä

Ilmoitetaan opintojakson alussa.

Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot

Kotieläintuotannon biologian ja kemian perusta
Kotieläintuotannon perustiedot ja -taidot

Sisältö

Siipikarjatalouden rakenne ja merkitys, munivien kanojen, poikasten ja lihasiipikarjan tuotanto, ravitsemus ja hoito, siipikarjan lisääntyminen ja haudontatekniikka, tuotantoympäristö, terveydenhoito ja hyvinvointi sekä rakennustekniikka ja tuotannon teknologia. Siipikarjatalouden ajankohtaiset erityiskysymykset kiinnostuksen ja suuntautumisen mukaan.

Opiskelumateriaali

Harrinkari, T. & Rauloka, I. 2009. Siipikarjatuotanto elinkeinona. Helsinki: Opetushallitus;
Leeson, S. & Summers, J. 2005. Commercial poultry nutrition. Guelph: University Books;
Luennoilla esille tuleva materiaali

Opetusmuoto / Opetusmenetelmät

Luennot ja keskustelut, ongelmanratkaisu-, tiedonhankinta ja raportointitehtävät sekä kirjallisuuteen perehtyminen. Lähiopetus 40 %, itsenäinen työskentely 60 %

Arviointikriteerit

Hyväksyttävä taso: Opiskelija osaa suunnitella eri siipikarjaryhmien ruokintasuunnitelmia annettujen ja itse valitsemiensa rehuvaihtoehtojen perusteella, osaa arvioida ja valita siipikarjarakennusten teknisiä ratkaisuja sekä pystyy osallistumaan ammattimaiseen keskusteluun siipikarjatalouden asioista.

Arviointimenetelmät

Aktiivinen osallistuminen, tehtävät ja kirjallinen kuulustelu

Harjoittelu

None

Takaisin