Lihateknologia 1
Rakennetyyppi: | Opintojakso |
Koodi: | KC03CE60140 |
Tyyppi: | Pakollinen |
---|
Taso: | AMK |
Laajuus: | 5.0 op |
Vastuuopettaja: | Pasto, Matti-Pekka |
---|
Opetuskieli: | Suomi |
Opinnon toteutukset, suunniteltu opiskeluvuosi ja lukukausi
Opetussuunnitelma   | Lukukausi   | Laajuus   | Kauden alkupvm.   | Kauden loppupvm. |
BIOEL-2013   |
2-K   |
5.0   |
2015-01-02   |
2015-07-31   |
BIOEL-2014   |
2-K   |
5.0   |
2016-01-01   |
2016-07-31   |
BIOEL-2015   |
2-K   |
5.0   |
2017-01-01   |
2017-07-31   |
BIOEL-2016   |
2-K   |
5.0   |
2018-01-01   |
2018-07-31   |
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa tunnistaa alan raaka-aineet, lihan laatuun ja käyttöominaisuuksiin vaikuttavia tekijöitä ja osaa soveltaa tärkeimpiä lihavalmisteiden valmistusprosesseja.
Opiskelijan työmäärä
Työmäärä yhteensä: 135 h
- mistä työjärjestyksessä olevaa opiskelua: 50 h
- mistä itsenäistä opiskelua: 85 h
Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot
Elintarviketurvallisuus ja mikrobiologia
Sisältö
Teuraseläinlajit, teurastus, lihaksen rakenne ja koostumus, teurastuksen jälkeiset muutokset, lihavalmisteiden valmistus.
Opiskelumateriaali
Puolanne: Lihateknologia 1, Helsingin yliopisto
Opettajan materiaali
Opetusmuoto / Opetusmenetelmät
Luennot, tehtävät ja koetehdasharjoitukset
Arviointikriteerit
Tyydyttävä (1…2): Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin lihateknologian peruskäsitteet, raaka-aineet, perustuotantoprosessien vaiheet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten lihateknologisten toimintojen ratkaisemisessa.
Hyvä (3…4): Opiskelija tuntee hyvin lihateknologian peruskäsitteet, raaka-aineet, perustuotantoprosessin vaiheet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä erityyppisten lihateknologisten toimintojen ratkaisemisessa. Hän kykenee yhdistämään oppimaansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.
Kiitettävä (5): Opiskelija tuntee kiitettävästi lihateknologian peruskäsitteet, raaka-aineet, perustuotantoprosessien vaiheet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä monipuolisesti erityyppisten lihateknologisten toimintojen ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä sekä osoittaa innovatiivisuutta oppimaansa soveltaen.
Arviointimenetelmät
Hyväksytysti suoritettu tentti ja harjoitustyöt
Harjoittelu
Ei
Takaisin