Ravitsemustiede
Rakennetyyppi: | Opintojakso |
Koodi: | KG09AIHE320 |
Tyyppi: | Pakollinen |
---|
Taso: | AMK |
Laajuus: | 1.5 op |
Vastuuopettaja: | Palo, Raija |
---|
Opetuskieli: | Suomi |
Opinnon toteutukset, suunniteltu opiskeluvuosi ja lukukausi
Opetussuunnitelma   | Lukukausi   | Laajuus   | Kauden alkupvm.   | Kauden loppupvm. |
HOITOTYO-2013SH   |
1-K   |
1.5   |
2014-01-02   |
2014-07-31   |
HOITOTYO-2013TH   |
1-K   |
1.5   |
2015-01-02   |
2015-07-31   |
SH-2014   |
1-K   |
1.5   |
2015-01-02   |
2015-07-31   |
TH-2014   |
1-K   |
1.5   |
2016-01-01   |
2016-07-31   |
Osaamistavoitteet
TERVEYDEN EDISTÄMISOSAAMINEN SEKÄ OHJAUS- JA OPETUSOSAAMINEN
Opiskelija osaa selvittää ja perustella keskeisimpien kansansairauksien ravitsemishoidon. Opiskelija osaa suunnitella, toteuttaa ja arvioida keskeisimpiä erityisruokavalioita. Opiskelija tuntee sairaalaruokasuosituksen sisällön.
Opiskelijan työmäärä
Ilmoitetaan opintojakson alussa.
Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot
Edeltäviä opintoja ei tarvita.
Sisältö
Sairaalaruokasuositus; Keskeisimpien kansansairauksien ruokavaliosuositukset; Muut erityisruokavaliot
Opiskelumateriaali
Haglund, B. et al. 2001. Ihmisen ravitsemus. 6. p. tai uudempi p. WSOY. (sov. osin.)
Saatavuus:
http://tiny.cc/ecvnlx
http://tiny.cc/0cvnlx
Opetusmuoto / Opetusmenetelmät
Luento, itsenäinen opiskelu
Arviointikriteerit
Hyväksytty -arvosana
Opiskelija
- osaa selvittää ja perustella keskeisimpien kansansairauksien ravitsemishoidon
- osaa suunnitella, toteuttaa ja arvioida keskeisimpiä erityisruokavalioita
- tuntee sairaalaruokasuosituksen sisällön
Arviointimenetelmät
Aktiivinen osallistuminen, koe
Takaisin