Henkilöstöhallinto

Rakennetyyppi: Opintojakso
Koodi: KI15BRPJ002
Tyyppi: Pakollinen
Taso: AMK
Laajuus: 4.0 op
Vastuuopettaja: Nuotio, Liisa
Opettajatiimi: Ojala, Elina (Lehtori) ; Salonen, Marja
Opetuskieli: Suomi

Opinnon toteutukset, suunniteltu opiskeluvuosi ja lukukausi

Opetussuunnitelma  Lukukausi  Laajuus  Kauden alkupvm.  Kauden loppupvm.
PALVELUJ-2013   2-S   4.0   2014-09-01   2014-12-31  

Osaamistavoitteet

- Opiskelija osaa tarkastella organisaatioita, johtamista ja työtä palvelualalla erilaisten käsitejärjestelmien kautta. Hän osaa selittää esimiestyön ja johtajuuden kokonaisuuden sekä johtamisen merkityksen tulokselliselle toiminnalle. Hän oppii tuntemaan johtamisen peruskäsitteet ja henkilöstöjohtamisen osa-alueet.
- Opiskelija osaa etsiä ja soveltaa käytäntöön työsuhteeseen liittyviä, mm. irtisanomissuojaa ja osapuolten oikeuksia ja velvollisuuksia koskevia, lainsäännöksiä. Hän osaa laatia lainmukaisen työsopimuksen ja työtodistuksen.

Opiskelijan työmäärä

- Luennot 30h, kirjatentti, harjoitukset, ryhmätyöt, verkko-opinnot, itsenäinen opiskelu ja ryhmätyöt 51h

Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot

Edeltäviä opintoja ei tarvita

Sisältö

- johtamisen ja organisaatioiden peruskäsitteet
- henkilöstöjohtamisen kenttä
- työsopimuslain keskeiset säännökset

Opiskelumateriaali

- Laurent, Ben. 2006. Päivittäisjohtaminen matkailu- ja ravitsemisalalla. Helsinki: WSOY Oppimateriaalit Oy.
Saatavuus: http://plari.amkit.fi/vwebv/holdingsInfo?sk=fi_FI&bibId=70904

- Hyppänen, Riitta. 2007. Esimiesosaaminen liiketoiminnan menestystekijänä. Helsinki: Edita.
Saatavuus: https://plari.amkit.fi/vwebv/search?searchArg=Esimiesosaaminen+liiketoiminnan&searchCode=TALL&limitTo=none&recCount=25&searchType=1&page.search.search.button=Hae&sortBy=PUB_DATE_DESC

- Äimälä – Åström – Rautiainen – Nyyssölä: Käytännön työoikeutta esimiehille
Saatavuus: https://plari.amkit.fi/vwebv/search?searchArg=K%C3%A4yt%C3%A4nn%C3%B6n+ty%C3%B6oikeutta+esimiehille&searchCode=TALL&limitTo=none&recCount=25&searchType=1&page.search.search.button=Hae&sortBy=PUB_DATE_DESC

- Työsopimuslaki (55/2001)
- Muu opettajien osoittama oppimateriaali

Opetusmuoto / Opetusmenetelmät

Luennot, kirjatentti, harjoitukset, ryhmätyöt, roolipelit, verkko-opinnot.
Osa tehtävistä on integroitu ruokapalvelujen johtamisen opintojaksoon.

Arviointikriteerit

5
Opiskelija osaa tarkastella ja pohtia organisaatioita, johtamista ja työtä palvelualalla erilaisten käsitejärjestelmien kautta. Hän osaa selittää esimiestyön ja johtajuuden kokonaisuuden sekä johtamisen merkityksen tulokselliselle toiminnalle. Hän oppii tuntemaan johtamisen peruskäsitteet ja henkilöstöjohtamisen osa-alueet.
Opiskelija löytää ja soveltaa käytäntöön työsuhteeseen liittyviä, mm. irtisanomissuojaa ja osapuolten oikeuksia ja velvollisuuksia koskevia, lainsäännöksiä. Hän osaa itsenäisesti laatia lainmukaisen työsopimuksen ja työtodistuksen.
3
Opiskelija osaa tarkastella organisaatioita, johtamista ja työtä palvelualalla erilaisten käsitejärjestelmien kautta. Hän osaa tulkita esimiestyön ja johtajuuden kokonaisuuden sekä johtamisen merkityksen tulokselliselle toiminnalle. Hän tuntee johtamisen peruskäsitteet ja henkilöstöjohtamisen osa-alueet.
Opiskelija osaa etsiä ja soveltaa käytäntöön työsuhteeseen liittyviä, mm. irtisanomissuojaa ja osapuolten oikeuksia ja velvollisuuksia koskevia, lainsäännöksiä. Hän osaa laatia lainmukaisen työsopimuksen ja työtodistuksen
1
Opiskelija osaa nimetä organisaation, johtamisen ja palvelualan työtä koskevia käsitteitä. Hän tunnistaa esimiestyön ja johtajuuden kokonaisuuden sekä johtamisen merkitystä tulokselliselle toiminnalle. Hän tunnistaa johtamisen peruskäsitteitä ja henkilöstöjohtamisen osa-alueita..
Opiskelija osaa etsiä käytäntöön työsuhteeseen liittyviä, mm. irtisanomissuojaa ja osapuolten oikeuksia ja velvollisuuksia koskevia, lainsäännöksiä. Hän tunnistaa lainmukaisen työsopimuksen ja työtodistuksen.

Arviointimenetelmät

- Harjoitustyöt ja tentti

Lisätietoja

- Verkko-opintoja 1 op

Takaisin