Viljateknologia 1
Rakennetyyppi: | Opintojakso |
Koodi: | KC03CE60190 |
Tyyppi: | Valinnainen |
---|
Taso: | AMK |
Laajuus: | 5.0 op |
Vastuuopettaja: | Ojala, Elina (Lehtori) |
---|
Opetuskieli: | Suomi |
Opinnon toteutukset, suunniteltu opiskeluvuosi ja lukukausi
Opetussuunnitelma   | Lukukausi   | Laajuus   | Kauden alkupvm.   | Kauden loppupvm. |
BIOEL-2013   |
3-S   |
5.0   |
2015-08-01   |
2015-12-31   |
BIOEL-2014   |
3-S   |
5.0   |
2016-08-01   |
2016-12-31   |
Osaamistavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- osaa määritellä eri viljalajit
- osaa tunnistaa viljan erityispiirteet raaka-aineena ja niiden eri komponenttien hyödyntämismahdollisuudet
- osaa arvioida viljan laatuun vaikuttavia tekijöitä
- osaa määritellä viljatuotteiden valmistusprosessit ja -laitteistot.
Opiskelijan työmäärä
Työmäärä yhteensä: 130 h
Luennot ja laskuharjoitukset: 40 h
Laboratorioharjoitukset: 20 h
Itsenäistä opiskelua: 70 h
Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot
Elintarvikekemia ja elintarvikeprosessit.
Sisältö
Viljanjyvän rakenne ja ravintoaineet, viljalajit, viljan laadunvalvonta ja varastointi, valssijauhatus, kauran, riisin ja ohran myllytys, mallastus, tärkkelyssiirapit, viljapohjaiset rehut, vehnäleivän leivontaprosessi.
Opiskelumateriaali
Opettajan materiaali
Opetusmuoto / Opetusmenetelmät
Luennot, laboratorioharjoitukset (läsnäolo laboratorioharjoituksissa pakollinen)
Arviointikriteerit
Tyydyttävä (1…2): Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot. Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät.
Hyvä (3…4): Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän kykenee yhdistämään oppimansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.
Kiitettävä (5): Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä osaa soveltaa niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä ja ajatuksia aiemmin oppimaansa soveltaen.
Arviointimenetelmät
Opintojakson arvosana muodostuu kahdesta osasta: tentti 70 % ja harjoitukset (työselostukset) 30 %. Kummatkin osiot suoritettava hyväksyttävästi.
Harjoittelu
None
Takaisin