Hospitality English

Rakennetyyppi: Opintojakso
Koodi: KI15AKIE006
Tyyppi: Pakollinen
Taso: AMK
Laajuus: 6.0 op
Vastuuopettaja: Nuotio, Liisa
Opettajatiimi: Heikkilä, Erja
Opetuskieli: Suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa viestiä opiskeluun, omaan ammattialaansa ja työpaikkaansa liittyvistä asioista. Hän selviytyy ravitsemis- ja matkailualan tavanomaisista työtilanteista sekä kirjallisesti että suullisesti. Hän osaa ottaa viestinnässään huomioon kulttuurierot.

Opiskelijan työmäärä

-opiskelijan työmäärä op:tä kohti 27 h, joista 20 h kontaktiopetusta (tentit mukaan lukien)

Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot

English 1 oltava suoritettuna ennen English 2-jaksoa

Sisältö

- oma koulutus ja ammatti
- työnhakutilanteet ja CV
- puhelinviestintä, sähköpostiviestintä, tiedonhankinta
- ravitsemus- ja matkailualan keskeinen terminologia
- asiakaspalvelutilanteet
- kulttuuriopinnot (mm ruokakulttuuri)

Opiskelumateriaali

- Koponen,P., Scheinin,M.,Yli-Penttilä,K. 2008. Expert, English for Food Professionals. Keuruu: Otava.
-
- Salo,R., Myles,J.2007. Suitcase. Helsinki: Wsoy.
-
- verkkomateriaali (Moodle ym) sekä muu oppitunneilla jaettava materiaali

Opetusmuoto / Opetusmenetelmät

kontakti- ja virtuaaliopetus
- suulliset ja kirjalliset harjoitukset ja oppimistehtävät luokassa sekä - keittiö/ravintolaympäristössä
- Itsenäinen työskentely

Arviointikriteerit

5
Opiskelija osaa käyttää oman alansa ammattisanastoa taitavasti. Hän ymmärtää ja tuottaa vaativaa ammattiaineistoa. Selviytyy hyvin oman alansa työtilanteissa. CEF taso C1.
3
Opiskelija osaa käyttää oman ammattialansa ammattisanastoa tyydyttävästi. Hän ymmärtää alansa perustekstejä ja selviytyy kohtalaisesti ennakoiduissa työelämän tilanteissa. CEF taso B2.
1
Opiskelija osaa käyttää yksinkertaisia rakenteita ja suppeaa ammattisanastoa. Virheet haittaavat ymmärrettävyyttä. Hän ymmärtää hidasta ja selkeää puhetta ja helpohkoa ammattialan tekstiä. CEF taso A2.

Arviointimenetelmät

- suullisten ja kirjallisten oppimistehtävien ja tenttien suorittaminen hyväksytysti
- aktiivinen osallistuminen

Lisätietoja

opintojakso tuottaa 1 op virtuaaliopintoja

Takaisin