Elintarvikekemia
Rakennetyyppi: | Opintojakso |
Koodi: | KC03BE30051 |
Tyyppi: | Pakollinen |
---|
Taso: | AMK |
Laajuus: | 5.0 op |
Vastuuopettaja: | Ojala, Elina (Lehtori) |
---|
Opettajatiimi: | Peltoniemi, Kristiina |
Opetuskieli: | Suomi |
Opinnon toteutukset, suunniteltu opiskeluvuosi ja lukukausi
Opetussuunnitelma   | Lukukausi   | Laajuus   | Kauden alkupvm.   | Kauden loppupvm. |
BIOEL-2013   |
2-K   |
5.0   |
2015-01-02   |
2015-07-31   |
BIOEL-2014   |
2-S   |
5.0   |
2015-08-01   |
2015-12-31   |
BIOEL-2015   |
2-S   |
5.0   |
2016-08-01   |
2016-12-31   |
BIOEL-2016   |
2-S   |
5.0   |
2017-08-01   |
2017-12-31   |
Osaamistavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- osaa määritellä elintarvikkeissa yleisesti esiintyvien sokereiden, tärkkelyksen, proteiinien ja rasvojen kemialliset rakenteet
- tuntee niille tyypilliset kemialliset reaktiot ruoanvalmistusprosesseissa ja elintarvikkeiden säilytyksen aikana sekä veden merkityksen elintarvikkeiden säilyvyydelle ja kemiallisille reaktioille
- osaa analysoida tärkeimpiä elintarvikkeissa esiintyvien ravintoaineiden pitoisuuksia.
Opiskelijan työmäärä
Työmäärä yhteensä: 130 h
Luennot ja laskuharjoitukset: 40 h
Laboratorioharjoitukset: 16 h
Itsenäistä opiskelua: 74 h
Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot
Elintarviketurvallisuus ja mikrobiologia
Sisältö
Kurssilla käsitellään elintarvikkeiden ravintoaineita, kuten proteiinit, hiilihydraatit, rasvat, ja tarkastellaan niiden käyttäytymistä prosessoinnin aikana. Tutustutaan funktionaalisiin elintarvikkeisiin ja aistinvaraiseen arviointiin.
Opiskelumateriaali
Ilmoitetaan kurssin alussa
Opetusmuoto / Opetusmenetelmät
Luennot, laboratoriotyöt, harjoitustehtävät
Arviointikriteerit
Tyydyttävä (1…2): Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot. Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät.
Hyvä (3…4): Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän kykenee yhdistämään oppimansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.
Kiitettävä (5): Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä osaa soveltaa niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä ja ajatuksia aiemmin oppimaansa soveltaen.
Arviointimenetelmät
Tentti, harjoitustyöraportit
Harjoittelu
None
Takaisin